Woonprojecten

Woonproject Residentie Henriette in Leopoldsburg officieel ingehuldigd

Woonproject Residentie Henriette in Leopoldsburg officieel ingehuldigd
Afgelopen zaterdag werd het gloednieuwe woonproject “Residentie Henriette” in Leopoldsburg ingehuldigd door waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann en schepen van ruimtelijke ordening Eric Coenen, in aanwezigheid van de zaakvoerders, Philippe Lambregts en Sébastien François, van “Custombuild”. De inhuldiging gebeurde op een wel heel erg originele manier. Na de sympathieke ontvangst en speech van waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann en Philippe Lambregts van “Custombuild”, werden de burgemeester en de schepen namelijk uitgenodigd om een groot doek te ontvouwen.

Daaronder bevond zich een leuke verrassing: een wagen van het type Renault ZOE die als eerste deelwagen ooit in de gemeente Leopoldsburg zal rondrijden, een primeur! Daarnaast is het ook de eerste keer dat een projectontwikkelaar in Leopoldsburg een wagen ter beschikking stelt aan de gemeenschap. Het streefdoel is om op korte termijn een tweede deelwagen in te zetten. De gemeente Leopoldsburg zet hard in op duurzame mobiliteit en hoopt dat de introductie van deze eerste deelwagen de start betekent van een succesvol mobiliteitsproject. Zo vervolgt waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann: “We zijn zeer opgetogen over dit nieuwe groene project in Leopoldsburg. Niet alleen betreft het een mooie, architecturale parel die het uitzicht in de buurt helemaal gaat optimaliseren. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid aan 38 gezinnen om zich te midden van een magnifiek natuurdomein in een fantastische woonomgeving te settelen. De bewoners mogen bovendien – in samenspraak met projectontwikkelaar Custombuild – kiezen welke voorzieningen zij graag op het domein geïmplementeerd zouden zien: een petanquebaan, een BBQ, schommels in de bomen, een speeltuin voor kinderen, fruitbomen om samen de vruchten van te plukken, een kruidentuin,… Hierdoor kunnen de bewoners ongedwongen samen leven. Een vernieuwend concept binnen de projectontwikkeling. De deelwagen past dan ook prima binnen dit concept van samen leven en delen.”

Eoonproject
Na het plechtige moment overhandigden de zaakvoerders van Custombuild een mand vol streekproducten aan burgemeester Marleen Kauffmann en schepen van ruimtelijke ordening Eric Coenen, met Kampse borrel, De Soldaat en een doosje Soldatenkoek. Stuk voor stuk lekkere specialiteiten uit de regio die voor de gelegenheid gepresenteerd werden in een Residentie Henriette-verpakking. De Soldatenkoek kreeg bovendien zelf een Residentie Henriette ‘touch’ dankzij bakker Luc Verpoorten.

De graafwerken starten in december van dit jaar. Vanaf januari vangen de funderingswerken in de kelder aan.

Eoonproject

Ook interessant