Nieuwbouw

Lancering gloednieuw woonproject in Leopoldsburg

Lancering gloednieuw woonproject in Leopoldsburg
Residentie Henriette in Leopoldsburg
Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten van concept tot realisatie, heeft begin mei officieel zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Henriette” in Leopoldsburg gelanceerd. Op de hoek van de Koning Leopold III laan en de De Wittelaan, waar vroeger het voormalige rusthuis Home Fabiola gehuisvest was, zal deze architecturale parel te midden van een magnifiek natuurdomein gerealiseerd worden. Naast een knap, duurzaam wooncomplex zullen er in de groene zone tal van ecologische voorzieningen geïmplementeerd worden: een moestuin, kruidenbakken, een boomgaard, wildgroeiperkjes voor bijen,… En dit in samenspraak met de bewoners! Bij dit vernieuwend concept[1] binnen de projectontwikkeling worden namelijk alle belanghebbenden actief betrokken[2] bij de invulling van de gemeenschappelijke, groene zone. Op deze manier krijgen ze de opportuniteit om ecologisch verantwoord (samen) te leven. Residentie Henriette wordt dus dé uitgelezen plek voor zowel jonge als oude(re) levensgenieters & zielen met een hart voor het milieu en eigentijdse architectuur. Het wooncomplex zelf behelst twee losstaande woonvolumes die op elke verdieping met elkaar verbonden worden door strakke loopbruggen. In totaal zijn er 38 gezellige én energiezuinige appartementen. De voorbereidende werken (sloopwerken) van het woonproject zullen in het najaar 2019 aanvangen, en de eigenlijke werken (ondergrondse graafwerken en de eerstesteenlegging) zullen in de lente 2020 starten. Het woonproject zal opgeleverd worden tijdens het voorjaar 2022. Meer info op: www.residentiehenriette.be.

Residentie Henriette: domein & indeling

Het woonproject van Residentie Henriette zal zich uitstrekken over een prachtige site van 3.178 m2, waarvan 972 m2 bebouwd zal worden en waarvan het overige deel, van welgeteld 2.206 m2, als een grote, gemeenschappelijke tuin zal fungeren. Kortom, een knap, eigentijds architecturaal ontwerp omgeven door een wijde, groene oase met diverse ecologische voorzieningen die in samenspraak met de bewoners bepaald zullen worden.

De L-vorm van het wooncomplex past perfect in het ruime, rechthoekige perceel aan de Koning Leopold III laan. Het ontwerp van het gebouw is volledig gericht op ruimte, gezelligheid en veel lichtinval. Op elke verdieping verbinden strakke loopbruggen de twee losstaande woonvolumes van het gebouw, waardoor het geheel een luchtig karakter krijgt en heel fraai oogt.

Residentie Henriette omvat in totaal 38 woonunits die verspreid liggen over twee woonvolumes van elk vier verdiepingen. Het betreffen dertig energiezuinige appartementen met één, twee of drie slaapkamers én acht exclusieve dakappartementen, elk met een eigen terras;
  • De éénslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte vanaf 72 m² en een terrasoppervlakte vanaf 7 m².
  • De tweeslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte vanaf 82 m² en een terrasoppervlakte vanaf 7 m².
  • De drieslaapkamerappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte vanaf 95 m² en een terrasoppervlakte vanaf 12 m².
  • De dakappartementen hebben een bewoonbare oppervlakte vanaf 69 m², een terrasoppervlakte tussen 9 m² en 50 m², en één, twee of drie slaapkamers.
Verder heeft het woonproject een kelder met 38 bergingen (van minimum 6 m2) en een ondergrondse garage met 49 autostaanplaatsen die apart door de bewoners aangekocht kunnen worden. Ook bovengronds zijn er enkele parkeerplaatsen te koop. Daarnaast is er ook een bovengrondse fietsenstalling waar 14 fietsen gestationeerd kunnen worden.

Residentie Henriette in Leopoldsburg

Een groene oase als nieuwe thuis

Residentie Henriette is een duurzaam nieuwbouwproject waarbij het grootste deel van de site ingenomen wordt door een gemeenschappelijke, groene zone die – in overleg met de bewoners – met diverse voorzieningen gefaciliteerd zal worden. Dankzij het vernieuwend concept dat Custombuild recent heeft geïntroduceerd1 binnen de projectontwikkeling, mogen bewoners namelijk mee beslissen over de ontwikkeling van deze gemeenschappelijke zone. Zij die geïnteresseerd zijn, worden zelfs actief betrokken bij het conceptueel uitdenken én bij de realisatie ervan. Verschillende ecologische voorzieningen zijn hierbij mogelijk: een boomgaard met fruitbomen, een moestuin, kruidenbakken, wildgroeiperkjes voor bijen, enzovoort. Ook voor het onderhoud mogen de bewoners mee instaan. Wie graag mee in de tuin werkt, mag dit dus zeker doen, echter zonder enige verplichting. Het basisonderhoud zal doorheen het jaar in goede banen geleid worden door de syndicus die hiervoor aangesteld wordt.

Daarnaast is het ook de bedoeling om andere, ‘gezellige’ voorzieningen te integreren zoals bijvoorbeeld een petanquebaan, een BBQ, een speeltuin voor kinderen, schommels in de bomen,… Zo vertelt Philippe Lambregts, medezaakvoerder van Custombuild: “Dit vernieuwend concept hebben we gelanceerd om de bewoners de opportuniteit te bieden om in de groene, gemeenschappelijke zones zowel sociaal als ecologisch verantwoord (samen) te kunnen leven. Een bijzonder concept met voldoende privacy, maar extra focus op gezamenlijk buiten zijn, aandacht voor groenbehoud en waterhuishouding, en een open communicatie en goede afspraken. Wij zijn ervan overtuigd dat er met dit concept een grote meerwaarde is voor de toekomstige bewoners, de buurt(bewoners) en het groene karakter van de omgeving. In Residentie Henriette krijgt samen leven weer echt betekenis.”

De aanleg van een wadi voor waterinfiltratie en de aanleg van regenputten voor waterrecuperatie behoren tot de ‘basis’ werken die inherent verbonden zijn aan de realisatie van het woonproject. Deze werken zullen dus zeker uitgevoerd worden, afzijdig van de diverse tuinideeën die toekomstige bewoners mogelijk zullen opwerpen omtrent ecologische en andere, leuke voorzieningen in de gemeenschappelijke, groene zone. De voorstellen zullen in overleg met alle bewoners besproken worden. De meest haalbare en meest populaire initiatieven worden vervolgens uitgevoerd.

Duurzame architectuur & kwaliteit

Bij Residentie Henriette staat de ‘beleving’ centraal. Zo moesten enkele aspecten zeker prevaleren bij het ontwerp van Residentie Henriette: een ruimtelijk gevoel, gezelligheid en veel lichtinval. Daarnaast staan ook esthetiek, kwaliteit en ecologisch verantwoorde nieuwbouw met stip voorop. Zo zorgt de aanblik van de loopbruggen als het ware voor een filmisch aspect, en ademen alle materialen duurzaamheid uit. Lichte baksteen, elegante betonpartijen en fijn aluminium schrijnwerk geven het project niet alleen een esthetische meerwaarde, maar scoren allemaal hoog op het vlak van duurzaamheid. Naast het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen worden ook tal van andere lage-energietechnieken toegepast zoals een regenwaterwinningssysteem, vloerverwarming met warmtepomp, vooruitstrevende verluchtingstechnieken, zuinige verwarming, perfecte isolatie e.a.. Zo vertelt Sébastien François, medezaakvoerder van Custombuild: “Alle wooneenheden hebben een laag E-peil (BEN 30). Wij trachten in al onze gebouwen het juiste evenwicht te vinden tussen de verschillende technieken en materialisatie van het gebouw. Wij geloven erin dat een juiste keuze van duurzame materialen, ventilatie- en verwarmingstechnieken, isolatie type en dikte,… een grote impact heeft op het wooncomfort van de bewoners.”

Voor Residentie Henriette werkt Custombuild samen met dbv-architecten, een bekend architectenbureau uit Hasselt. Het jonge, dynamische team realiseert kwalitatief hoogwaardige projecten in diverse sectoren. Ze bundelen verschillende specialismen in een geïntegreerde aanpak die leidt tot frisse, eigentijdse nieuwbouw. De woonunits ogen bovendien allemaal heel gezellig, zijn van alle hedendaagse comfort voorzien en worden kwalitatief mooi opgeleverd.

Al deze elementen samen zorgen voor een absolute meerwaarde voor de bewoners. De prachtige, groene oase met de luisterrijke voorzieningen niet te vergeten…

Interieurinrichting

Alle appartementen kunnen geheel op maat, conform de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de binnenhuisarchitecte van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden.[3] De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen zoals Assisted Living[4].

Residentie Henriette in Leopoldsburg

“Residentie Henriette”: verwijzing naar de geschiedenis van de Limburgse Kempen

Leopoldsburg is vooral bekend vanwege de kazerne en de uitgestrekte oefenterreinen van het Belgisch leger. Zowel deelgemeente Heppen als Leopoldsburg maakten vroeger deel uit van Beverlo, vlakbij Beringen. Het militaire domein heette initieel ‘het Kamp van Beverlo’ dat lang een eigen spoornetwerk heeft gehad. De stoomlocomotieven uit die tijd kregen vaak een naam, zoals Nancy of Henriette. Vandaar dus ‘Residentie Henriette’. Op die manier wordt de rijke geschiedenis van Leopoldsburg in ere gehouden. Tegelijk is de naam een knipoog naar de nabijheid van het station en daarmee naar de goede bereikbaarheid van de gemeente.

Omgeving

Residentie Henriette bevindt zich niet alleen op een prachtig natuurdomein maar situeert zich ook ongetwijfeld op een AAA-locatie qua bereikbaarheid, handelszaken en andere faciliteiten. Zo ligt het op wandelafstand van het centrum en het station, met dagelijks rechtstreekse verbindingen naar Hasselt en Antwerpen, en ligt het te midden van het bruisende Leopoldsburg dat tal van voorzieningen biedt waaronder kinderopvang, onderwijs, een bibliotheek, een muziekacademie, een cultureel centrum, zelfs enkele musea en wel zestig sportclubs. Daarnaast worden er het hele jaar door ook heel wat festivals en evenementen georganiseerd waaronder de internationale Harley-Davidson happening, de internationale Sanicole burgerluchtvaartshow (de enige in België), Het Kamp Zingt, enzovoort. Verder kan je er ook heerlijk fietsen en wandelen, en vind je er verschillende, hemels lekkere specialiteiten waaronder de Kampse borrel (een eeuwenoude graanjenever met 22 heidekruiden), de Soldaat (een karaktervol, blond bier met een zachte smaak en een licht bittere afdronk), Colletekes rijstpap en de Kampse soldatenkoek.

Zoals burgemeester Wouter Beke het mooi verwoordt: “Ons motto is ‘Ontwapenend gastvrij’. Iedereen die samen iets van onze gemeente wil maken, is meer dan welkom. Het is hier gezellig en heel goed wonen. We zetten stevig in op de verbondenheid tussen onze inwoners, met tal van activiteiten en initiatieven. En we investeren fors in mobiliteit, openbare gebouwen en fietsinfrastructuur. Niet alleen de inwoners hebben het hier naar hun zin, ook dagjestoeristen. Onze boeiende geschiedenis, de prachtige natuur, maar zeker ook onze gastronomische specialiteiten lokken terecht heel wat mensen.”

Kostprijs, algemene info, contactgegevens en verkoop:

De verkoopfase start vanaf vandaag, donderdag 2 mei. Vanaf € 164.500 kan je over een éénslaapkamerappartement beschikken.
Een tweeslaapkamerappartement is beschikbaar vanaf € 175.500,
een drieslaapkamerappartement vanaf € 205.000
en een dakappartement vanaf € 182.000.
Deze prijzen zijn telkens exclusief BTW, registratie en notariskosten.

Ook interessant