Project De Vaart in Hasselt waardeert hoek met Kempische Steenweg op

  BE   29 april 2019 Bron: Impuls
Project De Vaart in Hasselt waardeert hoek met Kempische Steenweg op
Met tweeëntwintig appartementen en twee handelspanden is De Vaart zeker niet het grootste project van Hasselt. Wel springt dit residentieel ontwerp van Jamaer Architecten eruit als knappe toevoeging aan de kanaalomgeving. “De hoeklocatie van De Vaart, beter gekend als de voormalige site van Banden De Condé, is erg zichtbaar in het straatbeeld. We wilden dan ook een ontwerp uitwerken dat niet enkel past in de buurt, maar er ook iets aan toevoegt”, klinkt het bij Architecten Jamaer. “Dat doen we in de vorm van stijlvolle architectuur met zeer degelijke materialen en veel groen.”

Project De Vaart ligt op wandelafstand van de kanaalkom, die volop in ontwikkeling is als woon- en winkelparadijs. Maar het ligt ook vlak aan de toegangspoort tot de binnenstad. Een toplocatie. “De hoek van de Kempische Steenweg en de Vaartstraat is een dankbare ligging voor een project als dit”, aldus Jan Colson van makelaar RZK, die instaat voor de verkoop. “Perfect voor iedereen die belang hecht aan rust, recreatieve mogelijkheden op een steenworp van huis en een goede verbinding naar de grote ring.” De mix van een- tot drieslaapkamerappartementen met aangename terrassen spreekt dan ook een breed spectrum van potentiële kopers aan.

Gegeerde centrumlocatie

Woonproject De Vaart werd ontworpen met oog voor zonoriëntatie, privacy en ruimtegevoel. “Alle appartementen zijn kwalitatief ingericht én hoogwaardig afgewerkt. Bovendien hebben ze stuk voor stuk een terras van minstens 10 m² als troef. Dit alles maakt er een uitstekende investering van.” Dat toekomstige bewoners beschikken over ondergrondse parkeermogelijkheid en een ruime fietsenstalling, is een extra bonus op deze gegeerde centrumlocatie.

Project De Vaart in Hasselt

Respectvolle upgrade

Binnen dit woonproject was het belangrijk iets terug te geven aan de omgeving. “Zo maken we plaats voor een met groen aangelegd pleintje dat de beleving in de Vaartstraat zeker ten goede zal komen. Het speelt bovendien in op de toekomstvisie van de stad Hasselt, waarbij de overzijde van het project ook als groene en publieke zone voorzien wordt. Hierdoor krijgt de hoek van de Vaartstraat en de Kempische Steenweg een totaal ander uitzicht dan vandaag het geval is.”

Dankzij de pleinvorming en de aanleg van planten zal de auto er een ondergeschikte rol krijgen. Het aangename gevolg: de appartementen zullen in de nabije toekomst nog groener en rustiger gelegen zijn. Het uitzicht en de status van de ganse buurt wordt daarmee aanzienlijk verfraaid. Op die manier heeft het project meer dan enkel woongelegenheid in zijn mars; het vervult ook een maatschappelijke rol in het grotere geheel van de Hasseltse stadsvernieuwing. En dat met respect voor wat er al was! www.devaarthasselt.be.

Project De Vaart in Hasselt

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo