Oud politiekantoor in Kortrijk wordt nieuw woonproject

  BE   8 april 2019 Bron: Bereal
Oud politiekantoor in Kortrijk wordt nieuw woonproject
De site van het voormalige politiecommissariaat tussen de Oude-Vestingsstraat en de Jan Persijnstraat in Kortrijk krijgt een nieuwe invulling: het gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor ongeveer 15 appartementen en enkele commerciële ruimtes. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group uit Antwerpen koopt het terrein over van de stad en werkt de concrete plannen nu verder uit.

Begin december verhuisde het Kortrijkse politiekorps naar hun nieuwe gebouw in de Minister de Taeyelaan. En nu - nog geen 5 maanden later - heeft de site van het oude politiekantoor tussen de Oude-Vestingsstraat en de Jan Persijnstraat al een nieuwe eigenaar gevonden. De stad en projectontwikkelaar Antonissen Development Group zijn tot een officiële verkoopovereenkomst gekomen.

“We zijn uiteraard heel tevreden dat we zo snel een goede partner hebben gevonden. Zo kunnen we meteen werk maken van een nieuwe toekomst voor de site. Het is weer een dominosteen in de opwaardering van de as van de Grote Markt naar het Casinoplein.” Wout Maddens, Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten Kortrijk

De gedetailleerde plannen voor het 800m2 grote terrein zijn nog niet uitgetekend. Die zal de projectontwikkelaar nu - in overleg met de stad - uitwerken. Al staat het wel reeds vast dat het voormalige politiecommissariaat tegen de grond gaat en plaats maakt voor een woonproject met ongeveer 15 appartementen. Daarnaast worden er ook enkele commerciële ruimtes in het gebouw geďntegreerd.

“Wij geloven heel sterk in de opmars van Kortrijk, daarom was deze investering voor ons een mooie opportuniteit die we niet konden laten liggen: een toplocatie pal in het centrum. Bovendien past het project perfect binnen onze filosofie van reconversie, het herontwikkelen van leegstaande gebouwen of oude sites. Voor ons is dat een belangrijk aspect: wij willen met onze bouwprojecten zo min mogelijk - en liefst helemaal geen - open ruimte aansnijden. We moeten in Vlaanderen namelijk veel voorzichtiger omspringen met ons ruimtegebruik.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Oud politiekantoor in Kortrijk wordt nieuw woonproject

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo