Woonprojecten

Lancering van het woonproject Residentie Den Uil in Moerbeke!

Lancering van het woonproject Residentie Den Uil in Moerbeke!
Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten, lanceert vandaag zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Den Uil” in het bijzonder charmante Moerbeke. Op de hoek van de Statiestraat en de Dorpvaart zal zich anno 2025 een magnifiek residentieel nieuwbouwproject voltrekken met 28 wondermooie, ruime en energiezuinige appartementen die prachtig georiënteerd liggen rond een gemeenschappelijke tuin met streekeigen bomen en die daarnaast elk een eigen privé terras hebben. Ook de buitenarchitectuur oogt heel strak en fraai door de grote raampartijen, de vooruitspringende terrassen en de teruggetrokken dakvolumes met donkere gevelbeplating. Voorts is de ondergrondse verdieping volledig uitgebouwd met alle nodige moderne voorzieningen en zijn er diverse autostaanplaatsen, fietsstalplaatsen, private bergingen, een gemeenschappelijke afvalberging en meterlokalen. Ook wordt er stroom voorzien voor de mogelijke plaatsing van een laadpaal. De voorbereidende werken zullen in het voorjaar van 2023 aanvangen. Met de realisatie van residentie Den Uil zal Custombuild het masterplan Moerbeke 20501 mee vorm geven.

Masterplan Moerbeke 2050 & residentie Den Uil

In de zomer van 2025 zal er een riant en stijlvol gebouw uit de grond rijzen op de hoek van de Statiestraat en de Dorpvaart. Deze hoek vormt samen met de Ledestraat en Collemansbrug “het kruispunt Den Uil” zoals gekend bij menig Moerbekenaar. Sommige mensen zullen zich misschien ook nog Café Den Uil herinneren dat daar in de jaren 1950-1980 gevestigd was. De naam voor de residentie was bijgevolg snel gekozen... Met de realisatie van residentie Den Uil zal Custombuild het masterplan Moerbeke 2050[1] mee vorm geven. Het woonproject zal het eerste architecturale hoogstandje zijn dat bezoekers van Moerbeke te zien krijgen voor al wie van de E34 komt. Het nieuwbouwproject past helemaal in de geplande herinrichting van het kruispunt, met nieuwe fietspaden in de Statiestraat, aangepaste voorrangsregels en een grotere verkeersveiligheid. Residentie Den Uil zal in samenwerking met architectenbureau Verret uit Schilde gerealiseerd worden.

Lancering van het woonproject Residentie Den Uil in Moerbeke!

Domein & indeling

De knappe architecturale site op de hoek van de Statiestraat en de Dorpvaart is als volgt opgedeeld: in de Statiestraat bestaat het gebouw uit drie bouwlagen plus een dieper gelegen dakverdieping. Om de hoek, in de Dorpvaart, komen er in totaal vier bouwlagen waarvan de dakverdieping ook speels inspringt. Het wooncomplex omvat in totaal 28 heel ruime, energiezuinige appartementen met één, twee of drie slaapkamers en een privé terras, die allemaal gelegen zijn rond een grote, gezellige, gemeenschappelijke tuin die enkel toegankelijk is voor de bewoners: 2 appartementen met één slaapkamer, 17 appartementen met twee slaapkamers, 6 appartementen met drie slaapkamers en 3 dakappartementen met drie slaapkamers. De bewoonbare oppervlakte varieert telkens van 86 m2 tot 167 m2, en de terrasomvang van 9 m2 tot 31 m2. Philippe Lambregts, medezaakvoerder van Custombuild vervolgt: “Het project oogt bijzonder hedendaags en heeft een levendige uitstraling. Visueel-vormelijk is er bewust gekozen voor een beeldbepalende architectuur. Een rustige gevel met toch voldoende afwisseling: grijze baksteen, buitenschrijnwerk in elegant aluminium, vooruitspringende terrassen en teruggetrokken dakvolumes met een donkere gevelbeplating. Verder wordt het karakter van Residentie Den Uil gekenmerkt door de vele raampartijen die voor een mooie lichtinval en een natuurlijk gevoel van ruimte zorgen. De prachtig aangelegde, gemeenschappelijke tuin is als het ware een verlengstuk van de eigen woning en versterkt dat ruimtelijk gevoel nog. Ook over de beplanting werd goed nagedacht. Zowel in de gemeenschappelijke tuin als in de voortuinen worden diverse streekeigen bomen aangeplant. Op de zijdelingse perceelgrens in de Dorpvaart komt ook een groenscherm dat de nodige privacy biedt, zowel voor de bewoners zelf als voor de buren.”

De residentie heeft ook een mooi uitgebouwde ondergrondse verdieping. Hier vind je diverse autostaanplaatsen, fietsstalplaatsen, private bergingen, een gemeenschappelijke afvalberging en meterlokalen. Er wordt ook stroom voorzien zodat er eventueel een laadpaal geplaatst kan worden voor elektrische wagens. Via de liften in elke inkomhal hebben alle appartementen rechtstreeks toegang tot de ondergrondse garage. De inrit ervan bevindt zich in de Statiestraat. Bovengronds komen er ook nog extra autostaanplaatsen voor bezoekers en fietsstalplaatsen naast elke inkom. Verder is Residentie Den Uil overal makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

Energiezuinig

Naast een architecturaal hoogstandje is residentie Den Uil tevens een ecologisch verantwoord nieuwbouwproject. Alle appartementen zijn voorzien van vooruitstrevende verluchtingssystemen, zuinige vloerverwarming, perfecte isolatie,… en ook toekomstgerichte technische voorzieningen. Sébastien François, medezaakvoerder van Custombuild vult aan: “Alle appartementen hebben een E30 E-peil, ook wel BEN 30 genoemd. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen. En voor de infiltratie van regenwater komt er een wadi op het terrein. Een bijkomend voordeel van een BEN 30-woning is dat u als eigenaar tijdens de eerste vijf jaar 50% korting krijgt op uw onroerende voorheffing.”

Interieurinrichting & assistentieverlening

Residentie Den Uil biedt de bewoners ook al het nodige comfort. De afwerking gebeurt met duurzame materialen en bijzondere aandacht voor kwaliteit en leefbaarheid. Alle appartementen kunnen op maat, volgens de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de klantenbegeleidster van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden. De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen in het kader van levensbestendig wonen.

Lancering van het woonproject Residentie Den Uil in Moerbeke!

Bereikbaarheid & troeven

Moerbeke is een charmante, rustige en groene gemeente, centraal gelegen tussen Antwerpen en Gent, met een eigen afrit op de E34. De groene omgeving en de dorpse schaal van het centrum maken van Moerbeke een bijzonder aangename plek om te wonen. In het verleden werd de identiteit sterk bepaald door de aanwezigheid van de Suikerfabriek. Sinds die er niet meer is, werkt de gemeente bewust aan een nieuw gezicht, aantrekkelijk en gericht op de toekomst. De vele troeven van Moerbeke vormen de basis voor Masterplan 20501, een brede visie op hoe de gemeente er in de toekomst kan uitzien. Het masterplan wil Moerbeke sterker op de kaart zetten als woondorp, groengebied en recreatieve hotspot.

Algemene info en verkoop

Custombuild start vandaag met de verkoop van de 28 appartementen. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met Custombuild voor een afspraak op het nummer 03/376 15 50 of via e-mail: info@custombuild.be. Verder kunnen geïnteresseerden nog meer informatie over Custombuild vinden op www.residentiedenuil.be.

Ook interessant