Verbouwen

Keuzes die de prijs van een goedkope dakkapel bepalen

Keuzes die de prijs van een goedkope dakkapel bepalen
Het is altijd van belang om er rekening mee te houden dat een goedkope dakkapel uitsluitend kan worden gerealiseerd op het ogenblik dat er aan bepaalde vereisten wordt voldaan. Om er zeker van te zijn dat de aankoopprijs van jouw dakkapel zo beperkt mogelijk kan worden gehouden, hebben we deze verschillende keuzes alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De constructie van de dakkapel

In een poging om de aankoopprijs van je dakkapel zo beperkt mogelijk te kunnen houden is het in eerste instantie belangrijk om stil te blijven staan bij de constructie van de dakkapel. Zoals reeds aangegeven maken we op dit vlak een onderscheid tussen een prefab en een maatwerk constructie. Vooraleer je hier een keuze in kan maken is het belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je precies van de te realiseren dakkapel verwacht. Moet het bijvoorbeeld een dakkapel worden die geheel op maat van je wensen wordt gebouwd of volstaat het om een vrij standaard constructie te plaatsen? Wanneer je een echt goedkope dakkapel wenst te plaatsen, is kiezen voor een prefab constructie eigenlijk altijd vereist. De prijs voor een prefab dakkapel ligt in vergelijking met een maatwerk uitvoering dan ook al snel rond de 1.000 euro lager.

Lees verder op de website: kosten dakkapel.

Keuze 2: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Wil je een goedkope dakkapel kunnen realiseren? Hou dan ook altijd afdoende rekening met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Een houten dakkapel is altijd het voordeligst. In vergelijking met een dakkapel van kunststof valt deze gemiddeld zo'n 500 euro goedkoper uit. Polyester is veruit het duurste materiaal waar gebruik van kan worden gemaakt. In vergelijking met kunststof ligt het prijskaartje immers zo'n slordige 1.000 euro hoger.

Keuze 3: De dakconstructie

De derde en laatste keuze heeft betrekking tot de dakconstructie. Standaard is in de prijs van een dakkapel een plat dak inbegrepen. Wil je deze graag kunnen realiseren met een schuin dak? In dat geval kan er rekening worden gehouden met een meerprijs van rond de 1.000 euro. Let op, wil je de kans op een vergunningsvrije dakkapel zo hoog mogelijk houden? In dat geval is het altijd aan te raden om te kiezen voor een dakkapel met een plat dak. Het niet moeten aanvragen van een vergunning spaart je bovendien in de praktijk niet alleen tijd, maar ook gemiddeld zo'n 400 euro uit!

Bekijk ook de mogelijkheden van een schuifpui.

Ook interessant