Vastgoed

Keuze voor Tiny House vooral vanwege milieuvriendelijkheid

Keuze voor Tiny House vooral vanwege milieuvriendelijkheid
De populariteit van tiny houses ofwel klein en duurzaam wonen, is het afgelopen jaar fors toegenomen. Uit een recent onderzoek van Tiny House Nederland onder 873 tiny house-liefhebbers blijkt dat 1 op de 3 graag in een dergelijke woning wil wonen om zo 'een bijdrage te leveren aan een beter milieu'. Het verbaast Eefje Fehres, zelf eigenaar van de 'Tiny House Store' in Nederland, allerminst.

Begin 2019 opende Eefje Fehres de digitale deuren van haar Tiny House Store. Het doel van deze ondernemer is om de Tiny House community te helpen om zo duurzaam mogelijk te wonen. “Hoewel veel mensen zich afvragen waarom anderen in zó’n klein huisje willen wonen, zien wij juist een enorme interesse en hang naar duurzamer wonen", aldus Fehres.

Bijdrage leveren

Uit een onderzoek dat in augustus 2018 door Tiny House Nederland onder 873 tiny house liefhebbers is afgenomen, bleek onder meer dat geld en vrijheid van leven een grote motivatie zijn om 'tiny te gaan'. Maar voor velen speelt er ook iets anders mee. Uit die enquête is namelijk ook gebleken dat bijna 1 op de 3 (31%) in een tiny house woont, of wil gaan wonen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de natuur en aan een beter milieu. Lukt dat ook echt met een tiny house? Fehres: "Jazeker. Als je tiny gaat wonen, moet je automatisch minimaliseren, je koopgedrag verandert. Daarbij hebben veel huisjes zonnepanelen en filteren ze regenwater tot drinkbaar water. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van een tiny house vele malen kleiner dan bij een ‘gewoon’ huis."

Samenwerken

Ook de Tiny House Store wil haar bijdrage hieraan leveren. Door met veel (tiny house) experts en andere milieubewuste ondernemers samen te werken is het mogelijk om de community te helpen hun levenswijze zo duurzaam mogelijk in te richten. "Al onze producten hebben namelijk óf een ecologische oorsprong óf dragen bij aan een energiezuinige en minimalistische lifestyle. Uiteindelijk dragen we allemaal de verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat we de aarde niet nog verder uitputten. Helemaal zonder voetafdruk zal niet lukken, maar we kunnen op zijn minst de afdruk zo klein mogelijk maken!"

Geïnteresseerde experts en milieubewuste ondernemers kunnen mailen naar Eefje Fehres via via info@tinyhouse-store.nl.