Vastgoed

Wonen op 14m2? Zo doe je dat!

Wonen op 14m2? Zo doe je dat!
Hoe haal je zo veel mogelijk woongenot uit een kleine woonoppervlak? Door slim om te gaan met de ruimte die je wél hebt natuurlijk. Ontdek de slimme woontips van Karwei, en de zolder op afstand voor spullen die je (bijna) nooit gebruikt van Inbox SmartStorage.

Onlangs publiceerde het CBS cijfers over de gemiddelde woonoppervlakte in Nederland. Het zal niemand verbazen dat die in Amsterdam per persoon (flink) lager ligt dan in de rest van het land. De gemiddelde Amsterdammer woont op 49m2, tegen gemiddeld 65m2 landelijk.

Dat kan nog kleiner!

Voor sommige mensen is dat nog steeds een kast van een huis. Je hebt vast wel eens gehoord van de Tiny House Movement. Kort gezegd is het een sociale beweging, met roots in de VS, die het leven in kleine woningen (what's in the name) propageert.

En dat je zelfs met maar 14m2 een heel leuke woonplek kunt inrichten, bewees Karwei met deze modelwoning. Lijkt niet veel toch, van buiten? Op deze pagina zie je hoe je met wat slimme oplossing toch heel wat in zo'n huisje kwijt kunt.

Leven met zo weinig ruimte, zet natuurlijk aan tot het bewaren van alleen die spullen, die je ook echt regelmatig gebruikt en nodig hebt. In zo'n woninkje word je eigenlijk vanzelf minimalist.

Niet voor iedereen

Een mooi streven natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn: dat is niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen hebben wel spullen die ze (bijna) nooit gebruiken, maar die ze ook niet zomaar weg zouden doen.

Fotoalbums vol herinneringen. Kampeer- of wintersportspullen. Kerstversieringen. Souvenirs die in jaren aan vakanties zijn verzameld, maar die niet allemaal kunnen worden uitgestald.

Voor de kleine woningen zonder zolder of rommelkamer - of je nou op 14m2 woont of 49m2 zoals de gemiddelde Amsterdammer - is er SmartStorage: de zolder op afstand. Download de app via ITunes, of geef via de web-app aan welke spullen thuis in de weg staan. Inbox haalt ze op, bewaart ze in jouw zolder op afstand, en komt ze weer bij je brengen zodra je ze nodig hebt.

Een soort cloudoplossing voor je fysieke spullen dus.

Met de handige ruimtehacks van Karwei, en de zolder op afstand van SmartStorage kan iedereen klein wonen.

Wonen op 14m2? Zo doe je dat!

Ook interessant