Algemeen

Kandidaten shortlist I2c bekendgemaakt

Tot en met vrijdag middag kan u nog uw stem uitbrengen op de kandidaten uit de shortlist van de I2C-award, de zorginnovatiewedstrijd die georganiseerd wordt in het kader van de vakbeurs Expo 60 +. U kan zowel uw stem uitbrengen op de categorie Concept waar het gaat om volledige concepten als op Tools waarbij concrete ideeën centraal staan.

Het is al de vierde keer dat de I2C-awards uitgereikt worden. Dit jaar zal dat gebeuren in aanwezigheid van minister Ingrid Lieten. Met de I2C-award wil beursorganisator Probis een forum bieden voor innovatieve ideeën, producten en diensten die het leven van de zorgconsument veraangenamen en het werk van de zorgprofessional verlichten.

Uit alle inzendingen heeft een vakjury een shortlist samengesteld waaruit het publiek online of op de beurs zijn stem kan uitbrengen.

Binnen de categorie Concept waren het voornamelijk architectenbureaus die een project hebben ingediend. In deze categorie zijn deze projecten doorgestoten naar de shortlist: WZC Sint Isabella van het OCMW Arendonk (architectenbureau AIM Turnhout), het lokaal dienstencentrum van het OCMW in Evergem, het kinderziekenhuis Sint-Elisabeth in Gent (Arte-Stabo en DJGA), WZC De Bessemerberg in Lanaken (Arte-Stabo), WZC De Zilverberg van OCMW Roeselare (Architecten: TV Bossuyt - De Vriendt – Van Eeckhout) en Sint-Carolus Mayerhof in Mortsel.

In de categorie Tools treffen we vooral innovaties aan die ingestuurd werden door de beheerders of het personeel van de zorginstelling. Binnen deze categorie selecteerde de vakjury volgende projecten voor de shortlist: WZC De Vijvers in Gent voor hun geïntegreerde informatie- en foto-tv, Foyer De Lork in Tongeren voor hun ontbijtbedeling op maat, WZC Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg voor de wasbrug voor rolstoelen, Joka, de jongerenwerking van Present vzw dat kampen voor jongeren in zorginstellingen organiseert en WZC Wissekerke in Kruibeke voor hun eigen gemaakte film rond brandpreventie.

Voor stemmen of meer info: zie www.i2c.be

foto: Winnaars 2010

Ook interessant


Build for Life