Algemeen

I2C bekroont innovatieve ideeën uit de zorgsector

Innovatie in de zorgsector is meer dan ooit een must om het hoofd te bieden aan de toenemende vergrijzing en de talrijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Om innovatie in de zorgsector aan te scherpen en te stimuleren, pakt beursorganisator Probis in het kader van de beurs Healthcare uit met de zorginnovatieprijs “Innovation to Care” of kortweg I2C. Deze wedstrijd zal de beste en origineelste ideeën bekronen die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren.

Zorg- en bouwconcepten zitten in een wervelende beweging van vernieuwing en onderzoek. De beste ideeën, experimenten en toepassingen komen hierbij vaak vanuit het werkveld zelf of ontstaan op de tafel van gedreven architecten of adviseurs. De zorginnovatieprijs I2C speelt hierop in en wil iedereen uit de zorgsector laten delen in de alom aanwezige creativiteit.
Voor de organisatie van deze wedstrijd werkt Probis nauw samen met de Bond van Vlaamse Architecten, ORI (de Overkoepelende Organisatie van Raadgevende Ingenieurs) en met Redactiebureau Palindroom.

De wedstrijd staat open voor iedereen: (Interieur)architecten, ingenieurs, aannemers, het personeel en de beheerders van een zorginstelling die een innovatie ingevoerd hebben of een idee uitgewerkt hebben dat klaar is om geïmplementeerd te worden of een frisse oplossing hebben bedacht voor een dagelijks probleem.
Alle innovatieve ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling ten goede komen en die rechtstreeks te maken hebben met de bouw, de inrichting en de uitrusting van een zorginstelling (ziekenhuizen, ouderen- en gehandicapteninstellingen, psychiatrische instellingen,…) komen in aanmerking.

Belangrijk: het moet hier wel degelijk om een eigen idee gaan van de (interieur)architect, ingenieur, aannemer of de zorginstelling. Innovatieve producten die gecommercialiseerd worden door gespecialiseerde fabrikanten komen dus niet in aanmerking.

De voorgestelde ideeën moeten gelinkt zijn aan de bouw, de inrichting en uitrusting. Ideeën die bijvoorbeeld enkel bevorderlijk zijn voor de administratie of het personeelsbeleid komen voor de I2C -prijs dus niet in aanmerking.

Alle ideeën zullen binnenkort te zien zijn op de site www.i2c.be en zullen ook tentoongesteld worden op de beurs HealthCare dat met een oppervlakte van 20.000 m2 en meer dan 7.500 professionele bezoekers zonder meer hét platform voor decision makers in de zorgsector is.

Het is ook op de laatste dag van de beurs HealthCare dat de winnaars bekend gemaakt worden. Er worden maar liefst vier verschillende prijzen uitgereikt. De hoofdprijs gaat naar de inzending die het meest aantal publieksstemmen achter haar naam krijgt. Stemmen voor een bepaald idee kan online op deze website en met een stemformulier tijdens de beurs HealthCare.
Daarnaast is er de prijs van de vakjury. Hiervoor zal een team van specialisten uit de zorgsector alle inzendingen nauwkeurig onder de loep nemen en daar het meest innovatieve idee uit selecteren.
Verder zal een persjury, bestaande uit journalisten, gespecialiseerd in de zorgsector, facility management en projectbouw, gezamenlijk de tentoonstelling bezoeken om vervolgens zijn eigen winnaar naar voren schuiven.
Ten slotte is er nog een speciale prijs voor het gekste idee.

Deelnemen kan tot en met maandag 22 september. Het deelnemingsformulier kan men downloaden op de site www.i2c.be waar men ook meer informatie vindt over deze wedstrijd.
Build for Life