Architectuur

Wie wint zorginnovatiewedstrijd I2C?

De Zorginnovatiewedstrijd I2c is aan zijn derde editie toe. Dit jaar was er een aparte categorie I2C Concept waarvoor verschillende bureaus een project ingediend hebben. In de shortlist komen we onder meer projecten tegen van AAPROG, Creabo, BUROII en RDBM. Op de site www.i2c.be kan u online uw stem uitbrengen en zo bepalen wie met de hoofdprijs aan de haal gaat.

De I2C-prijs wordt georganiseerd in het kader van de vakbeurs Healthcare 2010 die plaatsvindt op 13, 14 en 15 oktober in Brussels Expo. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de laatste dag van de beurs. HealthCare vormt met meer dan 7.500 professionele bezoekers zonder meer hét platform voor decision makers in de zorgsector.

De I2C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs HealthCare. Probis werkt hiervoor samen met de Bond van Vlaamse Architecten, met ORI (de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs) en met Redactiebureau Palindroom.

Drie categorieën

Nieuw vanaf dit jaar is dat de wedstrijd opgesplitst wordt in drie categorieën. I2C Concept staat open voor innovatieve ontwerpen van zorginstellingen. Bij I2C Tools gingen de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel aangenamer maken. I2C Industry ten slotte is vooral bestemd voor de bedrijfssector. Deze categorie is gefocust op specifieke zorginnovaties van bedrijven. Zowel innovaties die al gecommercialiseerd zijn als innovaties die nog in prototype-fase zitten, komen hiervoor in aanmerking.

Voor de categorieën I2C Tools en I2C Concept heeft een vakjury een shortlist samengesteld. Uit deze projecten zullen de uiteindelijke winnaars gekozen worden.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be