Algemeen

Wie wordt de eerste I²C-winnaar?

Nog tot en met vrijdag 10 oktober om 12 u. kan u zelf bepalen wie de eerste winnaar wordt van de I²C-wedstrijd, de innovatieprijs voor de zorgsector. Met deze wedstrijd wil beursorganisator Probis in samenwerking met Redactiebureau Palindroom innovatie in de zorgsector aanscherpen en stimuleren. De 22 ingezonden ideeën zijn nu te bekijken op de website (www.i2c.be) en zullen vanaf woensdag 8 oktober tot en met vrijdag 10 oktober ook tentoongesteld worden op de beurs HealthCare (www.health-care.be) in Brussel. De prijsuitreiking vindt vrijdag 10 oktober om 15 u. plaats op de beursvloer in aanwezigheid van minister Patricia Ceysens.

Iedereen kreeg de kans om een innovatief idee in te dienen dat het comfort, de leefbaarheid en de duurzaamheid van de zorginstelling ten goede komt en op die manier een meerwaarde betekent voor bewoners, patiënten, bezoekers en personeel. Dat leverde 22 kwalitatieve inzendingen op, zowel van verplegend personeel, als van directieleden, architecten, ingenieurs en ontwerpers.

Hoewel de variatie onder de inzendingen groot was, vielen toch enkele constanten op. Zo waren er heel wat inzendingen die elk op hun manier meer huiselijkheid in een zorginstelling wilden brengen om zo de woonkwaliteit van patiënten en bewoners op een hoger niveau te tillen. Daarnaast ook heel wat technische hulpmiddelen die op even eenvoudige als efficiënte wijze het comfort en de mobiliteit van de patiënten of bewoners verhogen.

Op vrijdag zullen meerdere van deze ideeën bekroond worden. De hoofdprijs gaat naar de inzending die de meeste publiekstemmen achter zijn naam krijgt. Het publiek kan zowel zijn stem uitbrengen op de website als op de tentoonstelling. De publieksprijs zal uitgereikt worden door Patricia Ceysens, minister van economie, wetenschap en innovatie. Daarnaast zal er ook een prijs uitgereikt worden door een vakjury. Deze bestond uit Roger Albertyn (Vereniging voor Technische Diensthoofden in de Verzorgingsinstellingen), Katrien Verleye (Services & Healthcare Vlerick Management School), Marc Clerckx (Flanders District of Creativity), Myriam Biermans (verpleegkundige), Eddy Vanzieleghem (Bond Vlaamse Architecten) en Rik Neven (Redactiebureau Palindroom). Verder zal een persjury, bestaande uit journalisten, gespecialiseerd in de zorgsector, facility management en projectbouw, zijn eigen winnaar naar voren schuiven en ten slotte wordt ook nog het plezantste, meest ludieke idee bekroond.
Build for Life