Architectuur

RDBM wint I2C-award met ontwerp voor OCMW-rusthuis

Enkele weken geleden won bureau RDBM de zorginnovatiewedstrijd I2C voor het ontwerp van een OCMW-rusthuis in Mortsel dat het zelf typeert als duurzaam bouwen met de voeten op de grond. Interactie met de omgeving vormde één van de belangrijkste uitgangspunten.
Vorige maand werd voor de derde keer de zorginnovatieprijs I2C uitgereikt op de beurs Health-Care in Brussels Expo. Nieuw dit jaar was dat de kandidaten in drie verschillende categorieën konden meedingen naar een prijs: I2C Industry voor de bedrijfswereld, I2C Tools voor concrete hulpmiddelen en I2C Concept voor algemene concepten. In deze categorie deden vooral architectenbureraus mee en het was RDBM Architecten & Adviseurs dat de prijs van de vakjury wegkaapte in deze categorie.

Geen toeters en bellen

In opdracht van het OCMW van Mortsel won RDBM de ontwerpwedstrijd met een concept dat het zelf omschrijft als duurzaam bouwen met de voeten op de grond. “Wij wilden geen toeters en bellen wat tools betreft, maar wilden een gebouw dat lang zou kunnen dienen voor verschillende doeleinden én dat ervoor zorgt dat er daadwerkelijke interactie mogelijk is met de onmiddellijke omgeving”, vertelt Jorden Goossenaerts. Voor het ontwerp werkte RDBM nauw samen met de ingenieursbureaus CES en Van Ransbeeck.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be