Kamer keurt loonlastenverlaging ploegenarbeid op werven goed

  BE   5 april 2019 Bron: Confederatie Bouw Verstuur
Kamer keurt loonlastenverlaging ploegenarbeid op werven goed
De Kamer keurde afgelopen nacht een wetsvoorstel goed dat een vrijstelling geeft voor het doorstorten van bedrijfsvoorheffing voor ploegenarbeid bij werken in onroerende staat. Die loonlastenverlaging moest normaal al begin 2018 ingaan, maar werd om administratieve redenen geblokkeerd. “Nu kan die belangrijke lastenverlaging eindelijk worden ingevoerd”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De federale regering besliste in 2017 om een loonlastenverlaging door te voeren om de competitiviteit van werkzaamheden op werven te verbeteren. Die loonlastenverlaging, onder de vorm van een vrijstelling van het doorstorten van bedrijfsvoorheffing voor werken in onroerende staat uitgevoerd door ploegen, moest normaal in januari 2018 ingaan.

De Confederatie Bouw is tevreden dat deze loonlastenverlaging afgelopen nacht in een stroomversnelling kwam. De Kamer keurde immers een wetsvoorstel goed voor het vrijstellen van het doorstorten van bedrijfsvoorheffing voor ploegen die werken in onroerende staat op zich nemen.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Deze maatregel moet de concurrentiekracht van ploegenarbeid op werven versterken. Er zijn ook stevige terugverdieneffecten aan verbonden voor de overheid. Minder loonlasten betekenen immers meer competitiviteit, extra jobs en dus extra inkomsten voor de overheid.”

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo