Je woning verbouwen op latere leeftijd: wat met je hypotheeklening?

12 maart 2020 Bron: Hypotheek.be
Je woning verbouwen op latere leeftijd: wat met je hypotheeklening?
Je gaat richting 60 Ö of bent die kaap al gepasseerd. Je zou graag je woning. Daarvoor denk je aan een hypothecaire lening. Moet je een extra woonlening afsluiten voor de verbouwingswerken of bestaan er voordeligere oplossingen?

Je kan er niet naast: naarmate de ouderdom van je woning toeneemt, dringen bepaalde opfrissings- of verbouwingswerken zich op: badkamer, keuken, elektriciteit, ramen Ö Dankzij die aanpassingen verhoog je de waarde van je woning. Zie het dus als een nuttige investering. Maar hoe financier je dergelijke werken met een stevig prijskaartje best?

Lenen voor verbouwingswerken

Je hebt al een lening afgesloten voor de aankoop van je woning. Hoe kan je dan precies lenen voor de verbouwing?

  • De bank zal je mogelijk een aparte lening op afbetaling voorstellen om de verbouwing te financieren. Dat is vrij duur en vaak zeker niet de beste oplossing voor jou.
  • Je kan binnen je huidige lening een wederopname doen van al terugbetaald kapitaal. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk.
  • De beste oplossing is doorgaans een herfinanciering van je woonkrediet, waarbij je een extra budget ontleent voor de verbouwing. Met wat geluk krijg je een lager tarief voor je hypothecaire lening, zodat het krediet voor jou zeker betaalbaar blijft.

Een onafhankelijk kredietbemiddelaar helpt je

Elke persoonlijke situatie is anders. Om optimaal geholpen te worden, neem je best een onafhankelijk kredietbemiddelaar, zoals Hypotheek.be, onder de arm. Zoín kredietmakelaar werkt met meerdere kredietverstrekkers samen en gaat voor jou op zoek naar een woonlening op maat.

Je kredietmakelaar geeft je niet alleen informatie over hypothecaire kredietoplossingen, maar zal ook je persoonlijke en financiŽle situatie oplijsten. Vervolgens simuleert hij ook je woonlening, zodat je kan berekenen of de voorgestelde oplossingen wel binnen je budget passen.

Maak snel een afspraak bij een specialist in woonkrediet in je buurt. Hij helpt je graag verder.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo