Je eigen mancave in de tuin

15 januari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Je eigen mancave in de tuin
Welke man droomt er niet van een eigen mancave? En plek om helemaal jezelf te zijn, je vrienden te ontvangen of gewoon wat te relaxen. Je ziet het al helemaal voor je. Een mooie bar, een pooltafel, fitnesstoestellen en een heleboel gadgets. Dat in een mooie sportieve uitvoering met een grote flatscreen aan de muur en een goede geluidsinstallatie. Als er in huis geen plaats voor is, kijk dan eens of er in de tuin nog plaats is om iets te bouwen. Of je kan het tuinhuis geheel of gedeeltelijk ombouwen tot mancave.

De tuin als uitvalsbasis

De tuin kiezen voor het uitbouwen van de mancave heeft meerdere voordelen. Omdat het niet bij het huis zelf hoort, kan je het eigenlijk als een soort eiland beschouwen. Daar kom je vast tot rust. Ook stoort het de andere huisgenoten minder als je je wekelijkse pokeravond in het tuinhuis organiseert in plaats van in de woonkamer.

Zelfbouw

Het is niet zo moeilijk om zelf een tuinhuis te bouwen. Het kan eventueel zelfs zonder vergunning als je de lokale reglementen respecteert. Informeer je eerst bij het lokale bestuur om je ervan te vergewissen dat jouw plannen ook uitgevoerd mogen worden. Maak ook eerst een uitgebreid plan waar je al je wensen goed op uitwerkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het bouwen. Denk na over de fundering, materialen, elektriciteit, water, kortom alles wat je gaat nodig hebben.

Materialen

Als je de materialen gaat bekijken voor de buitenafwerking, neem dan zeker ook de weerbestendigheid in acht. okoume multiplex bijvoorbeeld is een eersteklas multiplex en wordt het meest gebruikt voor duurzaam buitenschrijnwerk. Het is ook makkelijk te bewerken en geeft je de zekerheid dat weer en wind jouw droom niet veranderen in een ware nachtmerrie.

Vrienden

Wees niet te verlegen om jouw beste vrienden te vragen een handje toe te steken. Zij zullen tenslotte ook mee kunnen genieten van het resultaat. Want denk eraan, vele handen maken het werk lichter!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo