Tuin

Waarom is een outdoor man cave een aanwinst voor jouw tuin?

Waarom is een outdoor man cave een aanwinst voor jouw tuin?
Als man is het fijn om je eigen plek te hebben. Alleen al daarom is het creëren van een outdoor man cave in je eigen tuin een goed idee. Een man cave is een ontspanningsruimte waar je jouw favoriete bezigheden kunt beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een spannende voetbalwedstrijd op je flatscreen televisie of een avondje gamen met vrienden. Waarom is een outdoor man cave een aanwinst voor jouw tuin?

Geniet van meer ruimte in een outdoor man cave

Misschien associeer je een man cave met een binnenruimte. Denk bijvoorbeeld aan een kelder waar je een pooltafel en een paar zachte banken kunt plaatsen om in weg te denken. Ook de zolder is een populaire plek voor een ruimte waar de heer des huizes en zijn vrienden prima kunnen vertoeven. Een kelder of zolder is meestal kleiner dan een tuin. In een gemiddeld huis is weinig ruimte om een zeer grote man cave te bouwen. Dit vinden veel mannen een nadeel. Zodoende is de keuze voor een outdoor man cave snel gemaakt. Het heeft vaak meer vierkante ruimtes en biedt een zee aan ruimte voor allerlei activiteiten.

Meer privacy en minder geluidsoverlast

Meer ruimte is niet het enige voordeel die een man cave in de tuin te bieden heeft. Je hebt veel meer privacy omdat de ruimte losstaat van het huis. Een goede plek om een outdoor man cave te plaatsen is bijvoorbeeld de zijkant van een tuin. Dit brengt meteen een ander voordeel met zich mee: minder geluidsoverlast. Draai gerust de volumeknop van je stereo iets hoger, want je huisgenoten hebben er minder last van. Wat dacht je bijvoorbeeld van een partyspeaker om een feestje mee te bouwen? Hou er uiteraard wel rekening mee dat je buren hebt!

Hoe kun je een outdoor man cave laten bouwen?

Een outdoor man cave in de tuin kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo zou je een man cave met een overkapping kunnen realiseren. De Groot Hoveniers zorgt ervoor dat jouw droom van een buitenverblijf in de tuin realiteit wordt, voor een betaalbare prijs. Kies daarnaast voor een man cave gemaakt van robuust materiaal, zoals eikenhout, ceder, vurenhout en lariks. Het is duurzaam en raakt niet snel beschadigd.

Zorg voor isolatie en verlichting

Omdat een outdoor man cave zich in de buitenlucht bevindt is goede isolatie erg belangrijk. Zorg altijd voor materiaal dat goed isoleert, zoals eikenhouten. Daarnaast is het verstandig om betaalbare verlichting aan te schaffen bij een bedrijf in jouw buurt. Met name in de winter wordt het snel donker, en verlichting maakt de tuin zichtbaarder en sfeervoller.

Ruimte om te fitnessen

Een outdoor man cave kan voor allerlei doeleinden worden gerealiseerd. Zoek online een aantal inspirerende foto’s van man caves en je barst na afloop waarschijnlijk van de ideeën! Wist je dat het zelfs kunt gebruiken om in te fitnessen? In dat geval is de ruimte niet alleen ontspannend, maar ook nuttig. Je kunt het beste een man cave met overkapping laten bouwen, zodat je meer frisse lucht hebt. Zorg dat je voldoende ruimte hebt in je man cave om bijvoorbeeld een hometrainer, verschillende gewichten een halterbank te plaatsen. Ook een universeel krachtstation is aan te raden voor mannen die graag willen werken aan hun spiermassa. Het wordt ook aangeraden om een kleine koelkast in de man cave te plaatsen. Daardoor heb je sportdrankjes altijd binnen handbereik.

Outdoor man cave als bar

Een loungebank doet het altijd goed in deze ruimte voor mannen. Zo kun je er na een intensieve fitness sessie lekker op uit rusten. Ben je geen groot fan van sporten en drink je liever een biertje? Dan is het misschien een goed idee om de outdoor man cave om te bouwen tot een bar. Het is daarmee een fijne plek voor een gezellige avond met al je vrienden. Schaf onder andere een bar, tapinstallatie en barkrukken aan. Ook stromend water mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien je daarmee de bierglazen schoon kunt maken.

Gameruimte

Veel mannen zijn dol op gamen. Het is wat dat betreft geen verrassing dat een outdoor man cave vaak wordt gebruikt als een heuse gameroom. Je zou bijvoorbeeld een grote televisie met een aantal gameconsoles in de ruimte kunnen plaatsen, zodat je naar hartenlust kan genieten van je favoriete spellen. Nodig eventueel een aantal vrienden uit en vergeet niet om de koelkast te vullen met lekkere hapjes en drankjes. Een ruime man cave heeft als voordeel dat je er veel spullen in op kunt slaan. Dit komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld een groot aantal bierkratten in huis hebt gehaald.

Ook interessant