Architectuur

Internationale conferentie 'Building for the Future'

De wereldwijde verstedelijking neemt razendsnel toe. Op de conferentie zullen gerenommeerde sprekers uit verschillende landen hun visie delen, waaronder stedenbouwkundige Gert Urhahn. Rond 2050 zullen meer dan zeven van de negen miljard mensen in een stad wonen. De belangrijkste socio-economische en ecologische bekommernissen van deze eeuw zullen in een stedelijke context gekaderd zijn. Bovendien zullen de steden instaan voor de productie van negentig procent van onze welvaart. De steden zijn onze toekomst, maar hoe kunnen we ze leefbaar, betaalbaar en duurzaam houden?
Hoe zit het dan met het woonbeleid? Met mobiliteit? Wat met de vergrijzing en de gevolgen voor de gezondheidszorg? En bovenal... welke impact zal dit alles hebben op de klimaatsverandering?

Het is tijd om de uitdaging aan te gaan en te reflecteren over de praktische organisatie van de steden en de maatschappij van de toekomst. Op de conferentie zullen gerenommeerde sprekers uit verschillende landen hun visie delen. In bijlage vindt u de uitnodiging met het programma en praktische info over toegangsprijs en inschrijving.

Een van de sprekers is stedenbouwkundige Gert Urhahn.

Praktisch
-Waar: KBC, Havenlaan 2, Brussel
-Wanneer: donderdag 20 juni 2013 van 10u tot 18u
-Prijs: 285 euro pp. (excl. BTW)

Inschrijven doet u hier.

Ook interessant