Architectuur

Symposium over maquettes op 11 juni 2013

Wie maakt en gebruikt maquettes en met welke bedoeling? Wie bewaart ze vervolgens en waarom? Is er een verschil tussen een museale en een archivalische benadering? Is er nood aan een overkoepelend beleid? Welke bestaande actoren kunnen hier een rol in spelen? Archiefinstellingen, musea, provinciale erfgoeddepots?

Over deze en andere vragen spreken keynote Oliver Elser (DAM Frankfurt), Jan De Vylder (architecten de vylder vinck taillieu), Katrien Vandermarliere (VAi / deSingel), Ellen Smit (Open Maquettedepot NAi), Stefaan Grieten (Architectuurarchief Provincie Antwerpen), STAM Gent (Stadsmuseum Gent) en Eva Van Regenmortel (The Maarten Van Severen Foundation). Als moderatoren treden Marc Dubois (LUCA arts ¨C KU Leuven), Dirk De Meyer (UGent), J¨¹rgen Vanhoutte (depotbeleid Provincie Vlaams©Brabant) op.

De dag wordt afgesloten met de voorstelling van de nieuwe website CVAa en een receptie. Dit symposium is een initiatief van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven m.m.v. STAM Gent.

Praktisch
De keynote spreker presenteert in het Engels; de overige lezingen zijn in het Nederlands. Deelname kost 20 euro (lunch inbegrepen). Inschrijven en meer info via www.vai.be
dinsdag 11 juni 2013 - 09u30 tot 17u00 - deSingel Internationale Kunstcampus - Desguinlei 25 - 2018 Antwerpen