Vastgoed

Huwelijksaanzoek in een Airbnb? Dit zijn de meest bijzondere Airbnb pareltjes

Huwelijksaanzoek in een Airbnb? Dit zijn de meest bijzondere Airbnb pareltjes
Airbnb - L'Onyx - Photo courtesy of Airbnb
Sinds 2018 zijn huwelijksaanzoeken in een Airbnb verdrievoudigd, zo meldt het populaire online boekingsplatform. Uit intern onderzoek van de laatste tien jaar blijkt immers dat gasten maar al te graag het heuglijke nieuws delen via reviews op Airbnb. Geïnspireerd geraakt?

Met Valentijnsdag om de hoek, verzamelt Airbnb de populairste woningen wereldwijd om op de knie te gaan. Van gezellige chalets tot romantische palazzo’s, volgende logies dichter bij huis en verder weg bieden de perfecte setting om elkaar het jawoord te geven.

De liefde weerspiegelt zich in de Airbnb-recensies

De liefde weerspiegelt zich in de Airbnb-recensies
Sinds 2018 is het aantal vermeldingen van huwelijksaanzoeken met 283% gestegen. Dit is gebaseerd op de analyse van zoekwoorden in recensies van gasten, waarbij Airbnb kijkt naar de favoriete aankondigingen van reizigers met de meeste vermeldingen van termen zoals 'een aanzoek doen', 'verloven', 'huwelijksaanzoek' en andere varianten daarvan in de afgelopen 10 jaar.

Deze trend is niet verrassend: van kastelen en historische huizen tot boomhutten en afgelegen chalets in de natuur... veel categorieën van accommodaties op Airbnb bieden de ideale omgeving om een huwelijksaanzoek te doen:

Magnifieke designboomhut met uitzicht op vallei (Stavelot, Luik)

​Dit charmante toevluchtsoord, verscholen te midden van de natuur aan de rand van het bos, biedt de perfecte omgeving voor ontspanning terwijl je uitkijkt op de Stavelot-vallei. En laten we eerlijk zijn, met zo'n schitterende achtergrond worden je verlovingsselfies ongetwijfeld de mooiste.

Airbnb pareltjes
Airbnb - L'Onyx - Photo courtesy of Airbnb

Liefdestafereel aan het Comomeer (Italië)

Deze schitterende villa, te zien in het midden van de onderstaande foto, biedt de perfecte setting voor een huwelijksaanzoek. Gelegen in Moltrasio, een betoverend dorp aan de westelijke oever van het Comomeer, schreeuwt de locatie als het ware "Ja, ik wil!" uit.

Airbnb pareltjes
Airbnb - Il Pulcino di Maria - Photo courtesy of Airbnb

Romantiek ten top in een zestiende-eeuws duiventoren in Edinburgh (Schotland, Verenigd Koninkrijk)

Midden in het hart van Edinburgh, verborgen in een betoverende tuin, straalt deze historische locatie niet alleen schoonheid uit, maar lijkt er ook liefde in de lucht te hangen. Eigenares Sarah vertelt: "Sinds ik host ben, zijn er in de afgelopen acht jaar ongeveer tien huwelijksaanzoeken geweest in mijn huisje, en ze zijn allemaal aanvaard.”

Airbnb pareltjes
Airbnb - 16th Century Dovecote - Photo courtesy of Airbnb community

Rots in de branding in Colorado (Idledale, Verenigde Staten)

De ultieme romantische bestemming? Dit gastenverblijf boven op een berg heeft alles: een bubbelbad, vuurkorven, een buitenleefruimte en toegang tot uitgestrekte wandelpaden. Tassi, de gastvrouw, deelt enthousiast de unieke aantrekkingskracht van haar Airbnb: "We hebben meer dan 100 huwelijksaanzoeken ontvangen, en ik heb het voorrecht gehad om ze vaak te mogen mee maken. Het is echt een bijzondere ervaring."

Airbnb pareltjes
Airbnb - Hot tub near national park 2 - Photo courtesy of dreamtimeimages.com

Betoverende zonsopgang in een chalet aan de Rocky Mountains (Estes Park, Colorado, Verenigde Staten)

"In mijn huis lijken koppels zich om de een of andere reden steeds opnieuw te verloven. Misschien komt het door de eenvoud van de ruimte, de unieke afgelegen locatie of het adembenemende uitzicht. Ik ben ervan overtuigd dat de bergen de ideale achtergrond bieden voor het begin van een levenslange verbintenis. Hier kun je de tijd nemen om te vertragen en in contact te komen met elkaar. Als gasten ontdekken dat ik ook een professionele fotograaf ben, schakelen ze me graag in om hun meest bijzondere dag vast te leggen," geeft de host van deze prachtige chalet aan.

Airbnb pareltjes
Airbnb - Red Rock Oasis - Photo courtesy of Airbnb community ​

Gezellige boomhut aan een van de mooiste meren in Canada (Utterson, Ontario, Canada)

Dit unieke, rustieke verblijf ligt aan de oever van Muskoka. Gasten kunnen in slaap vallen met het kalmerende geluid van zacht klotsend water tegen de oever, of de zonsopgang bewonderen vanuit de hangmat op het terras, naast een knisperend haardvuur.

Airbnb pareltjes
Airbnb - The Water's Edge - Photo Credit Alex Briere

Onder de sterren in een eeuwenoude schuur Down Under (Blackheath, New South Wales, Australië)

Speciaal ontworpen voor een romantisch uitje, staat deze schitterende machineloods, die al 125 jaar oud is, te midden van een appelboomgaard met uitzicht op de iconische kliffen van de Blauwe Bergen.

Airbnb pareltjes
Airbnb - The Machinery Shed. Photo courtesy of Airbnb

Favorieten van gasten

Veel van de vermeldingen die hier worden getoond, behoren tot onze collectie ‘favorieten van gasten’. Deze verzameling omvat 2 miljoen van de meest geliefde woningen op Airbnb, gebaseerd op beoordelingen, reviews en betrouwbaarheidsgegevens van meer dan een half miljard reizen. Favorieten van gasten hebben uitstekende recensies en een gemiddelde beoordeling van meer dan 4.9 sterren en met annuleringen door hosts en kwaliteitsgerelateerde klantenservice kwesties gemiddeld onder 1 procent.

Ook interessant