Vastgoed

Belangrijke 'huisregels' die ervoor zorgen dat gasten zich thuis voelen

Belangrijke 'huisregels' die ervoor zorgen dat gasten zich thuis voelen
Goede recensies zijn cruciaal in de wereld van Airbnb’s en verhuurwoningen. Zo lang de ervaringen goed zijn, stromen de klanten binnen. Je zult er echter wel voor moeten zorgen dat de woonbelevingen van voorafgaande klanten bevredigend is. Hieronder leggen we je simpele tips uit waardoor jouw klanten zich thuis voelen.

Persoonlijke ontvangst

Een van de belangrijkste regels als we het hebben over klantvriendelijkheid: het persoonlijk verwelkomen van je gasten. Het is een kleine moeite, maar zorg dat je er fris en beleefd uitziet. Een eerste indruk krijg je namelijk maar één keer. Mocht je er toch niet bij kunnen zijn wanneer gasten gebruik maken van jouw woning, zorg dan eventueel voor een klein welkomcadeau of leg een kaartje op tafel.

Transparantie is the key

Het is echt geen ramp als het kraanwater niet snel warm wordt of de stoelpoot wankel is. Toch is eerlijkheid en transparantie het beste. Vertel klanten van tevoren dat de woning momenteel een paar mankementen met zich meebrengt en laat weten dat je er alles aan doet om die problemen te verhelpen. Mensen houden niet van verrassingen als het gaat om de staat van een woning: eerlijkheid zorgt ervoor dat de recensies goed blijven.

Staat van meubels

Los van een manke stoelpoot of kapotte deurklink, is het belangrijk dat de meubels in goede staat zijn. Ga na of bepaalde meubelstukken toe zijn aan reparatie of vervanging. Bij mooi en intact interieur voelen de meeste gasten zich thuis. Kijk ook of de banken en stoelen die jij gebruikt wel fijn zitten. Het is belangrijk dat jouw gasten zich comfortabel voelen. Kies bijvoorbeeld voor een sta-op stoel of schaf een relaxstoel aan. Op deze manier is jouw verhuurplek immers geschikt voor een breed publiek.

Behoud contact

Het is een prettig en fijn gevoel als huurders eens in de zoveel dagen komen kijken of alles nog naar wens is. Probeer daarin wel een balans te vinden: het is namelijk écht niet nodig om dagelijks langs te komen. Door in gesprek te gaan met je gasten, wordt duidelijk dat je hun ervaring belangrijk en boeiend vindt. Schroom vooral niet om tips te geven op het gebied van jouw eigen ervaring. Leg uit waar het beste restaurant zit en geef tips over mooie recreatie in de buurt.

Ook interessant