Beveiliging

Pieten moeten niet meer door schoorsteen: tedee smart locks komen naar België

Pieten moeten niet meer door schoorsteen: tedee smart locks komen naar België
Met een tedee-slot dat gekoppeld is aan een app op je smartphone of Apple Watch, kan je je deur ontgrendelen. Een tedee pakket bestaat uit het slimme sluitmechanisme, een gecertificeerd Gerda-cilinderslot, een wifi-bridge en verschillende accessoires. Tedee is vanaf nu beschikbaar in België. Het slot wordt aangeboden op de webshop en zal worden verkocht via slotenmakers, kleinere resellers en smart home winkels. Tedee is kleiner dan andere oplossingen en onderscheidt zich door zijn design en intuïtief gebruik. Eerste tests tonen ook aan dat tedee opmerkelijk stiller is én dat het een sterkere 'draaikracht' heeft dan andere toepassingen waardoor meer soorten sloten vlot geopend kunnen worden.

tedee smart locks

Hoe werkt het?

Het slot biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om je deur automatisch te openen en te sluiten.

Openen

De automatische deuropeningsfunctie opent je deur zonder dat je je smartphone moet aanraken. De deur opent contactloos door middel van GPS localisatie en bluetooth van zodra je voor de deur staat.

Daarnaast is de app je afstandsbediening waarmee je je slot vanop afstand opent of sluit. Zo geef je bijvoorbeeld permanent, cyclisch of tijdelijk toegang aan vrienden, familie of bijvoorbeeld klusjesdiensten.

Tedee kent verder drie toegangsniveaus: de eigenaar, de beheerder en de gast. De eigenaar en de beheerder hebben toegang tot de volledige set van functies en kunnen de rechten beheren van de gasten. Dit is handig voor bijvoorbeeld AirBnB uitbaters die zo tijdelijk en specifiek toegang tot een appartement kunnen verlenen aan toeristen.

Denk ook aan bedrijfsleiders die toegang geven aan hun (tijdelijke) werknemers. Om het voor bedrijfsleiders makkelijker te maken, ontwikkelde tedee ook een webportaal waarop veel gebruikers kunnen worden beheerd. Het is dus niet langer nodig om medewerkers sleutels te geven of terug te vragen bij vertrek.

tedee smart locks

Sluiten

Sluiten kan met een druk op het slot aan de binnenkant van je deur. Als je langer dan 1 seconde op de knop drukt, sluit tedee automatisch na een geprogrammeerd tijd. De deur kan ook vanop afstand met de app gesloten worden. Je kan in de app zien of de deur gesloten is of niet. Tedee is ook uitgerust met de 'lock after delay'-functie waarbij het slot automatisch sluit na een vooraf ingestelde periode.

Met één app kunnen verschillende sloten beheerd worden. Interessante extra is het logboek dat alle details bewaart over alles wat er met het slot gebeurt. De app geeft desgewenst meldingen wanneer het slot sluit of opent.

Tedee werkt op een herlaadbare batterij die zes maanden meegaat.

Sterk groeiende markt

Tedee speelt in op de stijgende trend van geconnecteerde smart home devices.

“De smartphone die 10 jaar geleden vooral gebruikt werd om gesprekken te voeren en sms’jes te versturen, is vandaag een multifunctionele tool geworden. Voor veel mensen is de smartphone een life management center", zegt tedee.


De wereldwijde markt voor slimme sloten werd in 2019 getaxeerd op 1,2 miljard dollar en zal naar verwachting van 2020 tot 2027 jaarlijks met 18,5% groeien.

In 2019 werden meer dan 7 miljoen slimme sloten verkocht. De steeds stijgende digitalisering en de bezorgdheid om veiligheid en privacy doet de vraag naar slimme huisbeveiliging wereldwijd toenemen. (Smart Lock Market Analysis And Segment Forecasts to 2027)

Noord-Amerika was koploper op vlak van smart locks in 2019. Het belang van smart locks zal naar verwachting vooral toenemen in meer mature markten zoals de VS en Europa.
(Smart Lock Market Analysis And Segment Forecasts to 2027)

tedee smart locks

Veiligheidsgaranties

Tedee staat niet enkel voor gemak, maar ook voor veiligheid. Het slot voldoet aan de nieuwste TLS 1.3-coderingsprotocolstandaard, met een 256-bit versleuteling bij elke connectie. Daarenboven slaagde is tedee AV-TEST gecertifieerd en kreeg het het 'Approved Smart Home Product' label.

Ook interessant