Binnenafwerking

Hunter Douglas Architectural presenteert Concrete Veneer op Architect@Work

Hunter Douglas Architectural presenteert Concrete Veneer op Architect@Work
Beton is alomtegenwoordig in onze moderne bouwomgeving. Het is dan wel een veelzijdig materiaal, maar het biedt nauwelijks geluidsabsorptie. Daar komt de Concrete-lijn van Hunter Douglas Architectural aan tegemoet. Met Concrete Veneer wordt niet alleen een niet van conventioneel beton te onderscheiden esthetiek gecreëerd, maar ook het omgevingsgeluid wordt perfect geabsorbeerd. Dit innovatief combinatieproduct presenteert Hunter Douglas Architectural op 21 en 22 oktober tijdens Architect@Work in Kortrijk Xpo.

Concrete Veneer bestaat uit een geperforeerde kernplaat, die voorzien is van een fijn geperforeerde 1.5mm cementen toplaag. Die bestaat uit tenminste 85% cement en is daardoor niet te onderscheiden van ‘echt’ beton. Door de nano-perforatie, die nauwelijks met het blote oog zichtbaar is, worden geluidsgeloven doorgelaten die vervolgens worden opgevangen door het akoestisch non-woven op de achterzijde van het paneel. Met een akoestische waarde van NRC 0.65, zonder tussenkomst van bijkomende geluidsabsorberende materialen, is Concrete Veneer dan ook zeer geschikt voor grote openbare gebouwen, zoals congres- en theaterzalen, kantoren, vliegvelden of treinstations.

Hunter Douglas Architectural presenteert Concrete Veneer op Architect@Work in Kortrijk
Concrete Veneer is bovendien relatief licht in gewicht en zo ook gemakkelijk te bevestigen. De geperforeerde panelen wegen slechts 12 kg/m2, terwijl de non-geperforeerde versie 15 kg/m2 weegt. Met de meegeleverde profielen kunnen de op maat gemaakte panelen eenvoudig op de wand geplaatst worden. Voor plafondtoepassingen wordt gebruik gemaakt van metalen T-profielen.

Concrete Veneer is bovendien samengesteld uit duurzame materialen en de MDF-plaat is gecertificeerd met het FSC-keurmerk. De wandpanelen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en texturen, waardoor er steeds een match is met het beton dat in het bouwproject naar voren komt: een naadloos, betonnen paneel met ongeëvenaarde akoestische eigenschappen.

Ook interessant