Opvallende plafondrealisatie in vernieuwde Skyhall op Brussels Airport

13 oktober 2020 Bron: UPR
Opvallende plafondrealisatie in vernieuwde Skyhall op Brussels Airport
Hunter Douglas Architectural pakt uit met een opvallende plafondrealisatie in de in januari 2020 geopende vernieuwde Skyhall op Brussels Airport. Het bedrijf ontwierp en plaatste 2800m² witte klemtegels die identiek zijn qua vorm, kleur en uitzicht aan de oorspronkelijke tegels. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitsvereisten van vandaag op vlak van functionaliteit, design en akoestiek. In de loges van Skyhall installeerde Hunter Douglas Architectural het innovatieve HeartFelt® plafondsysteem. Met haar oplossingen op maat beantwoordde Hunter Douglas Architectural in nauwe samenwerking met het architectenbureau Stramien aan de uitdaging om bij de renovatie niet te raken aan de originele uitstraling en structuur van dit iconisch gebouw uit 1958.

Hunter Douglas Architectural stond zowel op technisch als op designvlak voor twee belangrijke uitdagingen bij de renovatie van het plafond in de Skyhall. “Allereerst was het gebouw opgetrokken met een aluminium constructie wat zorgde voor een zeer beperkte draagkracht. We stonden dus voor de cruciale uitdaging om het gewicht van de plafonds te beperken. Verder moest het design van de plafondtegels identiek zijn aan het originele plafond van 1958 wat een perfectie kopie vereiste. Dankzij onze vooruitstrevende oplossingen en ervaring slaagden we erin het antwoord op maat van deze vereisten aan te bieden,” aldus Linda De Ridder, Sales engineer Belux Hunter Douglas Architectural.

Dankzij de doorgedreven en jarenlang expertise in klemplafondsystemen en het uitwerken van innovatieve oplossingen op maat speelde Hunter Douglas Architectural perfect en op maat in op de vragen van de architect en de bouwheer. Zo werden de tegels uit 1958 exact gekopieerd voor de realisatie van een plafondtegel met precies hetzelfde formaat als de originele tegels, dezelfde perforatie en een identieke RAL kleur. Om de toets van de vergelijking tussen de nieuwe Hunter Douglas Architectural klemtegels en de oorspronkelijk tegels perfect te doorstaan, werd een proefplafond gerealiseerd dat met het originele werd vergeleken.


Voor de loges van de Skyhall kozen de bouwheer en de architect voor het innoverende HeartFelt® plafondsysteem van Hunter Douglas Architectural. Dit systeem werd al twee keer bekroond met een Red Dot award, als de beste oplossing in zijn categorie. De keuze viel op dit unieke systeem vanwege de superieure kwaliteit, mogelijkheid tot het creëren van een warme sfeer en de ongekende akoestische en visuele eigenschappen.

Unieke plafondarchitectuur voor veeleisende projecten

Voor dit complexe project bouwde Hunter Douglas verder op haar grote ervaring met een zeer brede waaier aan spraakmakende projecten over de hele wereld. Deze expertise in quasi alle sectoren, gaande van retail-, bedrijfs- en commerciële voorzieningen, grote doorvoercentra, en openbare ruimten tot horeca, gezondheidszorg en onderwijs-/overheidsgebouwen, verzekerde een optimale coördinatie op zowel technisch als logistiek vlak en een perfect samenwerking met alle andere partijen in dit ambitieuze renovatieproject.

“Met deze prestigieuze technische en architecturale realisatie bewijzen we opnieuw de meerwaarde van onze expertise in maatwerk, fabricage, installatie en technische ondersteuning voor het realiseren van totaaloplossingen voor plafonds. Hiermee onderscheiden de systemen van Hunter Douglas Architectural zich bij architecten, designers en bouwheren als de meest toonaangevende plafondoplossingen,” besluit Linda De Ridder.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo