Interieur

Hunter Douglas Architectural lanceert nieuwe afgeronde HeartFelt lamel

Hunter Douglas Architectural lanceert nieuwe afgeronde HeartFelt lamel
Het bekroonde HeartFelt modulaire vilt-systeem voor plafonds en wanden van Hunter Douglas Architectural is voortaan ook beschikbaar als afgeronde lamel. Dit biedt nieuwe innovatieve mogelijkheden voor ontwerpers en architecten. Het assortiment, dat bij de lancering bekroond werd met de prestigieuze, internationale Red Dot-award voor innovatie, nam in 2020 een tweede Red Dot Award in ontvangst voor de nieuw geïntroduceerde baffle-panelen. Het HeartFelt systeem wordt algemeen geprezen voor zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden in een breed scala aan omgevingen.

De nieuwe lijn is verkrijgbaar in vijf grijs- en vijf aardetinten en wordt uitgebreid met een afgeronde lamel 40HR64, met een paneelbreedte van 40 mm en paneelhoogte van 64 mm. Deze toepassing verruimt de ontwerpvrijheid van architecten aanzienlijk. Net zoals de andere lichte HeartFelt panelen en baffles zijn de afgeronde lamellen gemaakt van vliesgevormde PES-vezels en werden ze FR getest op B-S1 en d0. Voorts hebben ze uitstekende akoestische eigenschappen, waarbij de plafondabsorptiewaarden (αw) tussen 0,45 en 0,70 liggen.

Hunter Douglas Architectural lanceert nieuwe afgeronde HeartFelt lamel
Pieter van Rees, Business Development Manager HeartFelt & Linear Metal Ceilings bij Hunter Douglas Architectural, legt uit dat de vraag uit de industrie, de evolutie en uitbreiding van het HeartFelt gamma sterk aandrijft. "De voorbije drie jaar toonde de grote populariteit van HeartFelt, onder architecten, bestekschrijvers en interieurontwerpers aan hoe veelzijdig dit materiaal is en hoe gemakkelijk het kan worden toegepast in een grote verscheidenheid aan omgevingen. Sinds we het assortiment lanceerden, voegden we wandpanelen en baffles toe. Vandaag kondigen we fier de komst van de afgeronde lamellen aan. Deze voegen extra vitaliteit toe aan dit dynamisch en uitdagende plafond- en wandsysteem. Het afgeronde lamel brengt ook meer zachtheid in ons assortiment Lineaire HeartFelt® plafond- en wandtoepassingen. Hunter Douglas Architectural, dat bekend staat om zijn innovatieve toepassingen, blijft intussen verder werken aan nieuwe ontwikkelingen in het HeartFelt® assortiment die we binnenkort graag onthullen.”

Hunter Douglas Architectural besteedt veel aandacht aan de ecologische eigenschappen van haar producten. Dat is ook het geval voor HeartFelt® dat het C2C Bronze certificaat behaalde en 100% recyclebaar of gemakkelijk herbruikbaar is.

Hunter Douglas Architectural lanceert nieuwe afgeronde HeartFelt lamel

Ook interessant