Binnenafwerking

HeartFelt van Hunter Douglas wint Red Dot Award

HeartFelt van Hunter Douglas wint Red Dot Award
HeartFelt, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, heeft de prestigieuze Red Dot Award 2017 in de categorie “Product Design” gewonnen. De jury, samengesteld uit 40 internationale experten, kende uit duizenden inzendingen wereldwijd de prijs voor het beste design aan HeartFelt toe, omdat het een ‘exceptioneel en innovatief’ ontwerp heeft. De organisatie stelt daarnaast dat Hunter Douglas met HeartFelt ‘een van de beste producten van 2017 heeft gemaakt’.

HeartFelt werd verkozen uit meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen. Alle producten werden deskundig beoordeeld door meer dan 40 onafhankelijke juryleden, waaronder ontwerpers, docenten design en vakjournalisten. De “Red Dot: Product Design Award” wordt toegekend aan producten met een baanbrekend design. “Alleen visionaire ontwerpers weten harmonie tussen design, functionaliteit, verleiding en verantwoordelijkheid tot stand te brengen. Onze award zorgt ervoor dat deze designs ’gevonden’ worden en maakt ze vervolgens zichtbaar voor de hele wereld.”, aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award over de Red Dot: Product Design 2017 award.

Groeiende populariteit van vilt

HeartFelt is een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid. HeartFelt is gemaakt van Cradle to Cradle-¬‐gecertificeerd vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende (bovengemiddelde) akoestische eigenschappen. De introductie van HeartFelt is ook een wereldprimeur: Hunter Douglas is de eerste producent die een modulair en lineair vilten plafondsysteem op de markt brengt.

Hunter Douglas speelt met HeartFelt ook in op de groeiende populariteit van vilt onder designers, die het materiaal onder meer gebruiken als basismateriaal voor bijvoorbeeld stoel-¬‐ of wandbekleding, lampen en briefcases. Ook vanuit de architectuur is er steeds meer interesse voor het natuurlijke materiaal. Naast de esthetische kwaliteiten beschikt vilt over uitstekende functionele kwaliteiten voor (interieur) architecten, onder meer voor de reflectie van licht én geluid. Daarbij is het Cradle to Cradle gecertificeerde vilt dat voor HeartFelt gebruikt wordt een duurzame oplossing waar veel architecten tegenwoordig naar zoeken. Ten slotte biedt het modulaire systeem van viltpanelen (verkrijgbaar in vijf tinten grijs) ontwerpers vele designmogelijkheden; ze kunnen vrijwel eindeloos variëren met paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur.

HeartFelt van Hunter Douglas wint Red Dot Award

Ook interessant