Binnenafwerking

Modern interieur op 1 dag dankzij een trendy vals plafond

Modern interieur op 1 dag dankzij een trendy vals plafond
Je wilt je oude plafond weg maar een nieuw is te duur? Of wil je de scheuren of barsten in je plafond camoufleren? Een vals plafond kan jouw probleem oplossen. Wist je dat een vals plafond al lang niet meer een ouderwetse oplossing is maar juist heel innovatief is? Er zijn tal van voordelen aan verbonden en je kan er volledig je eigen creatie van maken door de ruime keuze aan kleuren en afwerkingen. Mooi in huis, maar ook een must voor bedrijven!

Meer info over een vals plafond vind je hier.

Spanplafond

Een term die ook veel gebruikt wordt voor een vals plafond is een spanplafond. Het is een opgespannen doek dat bestaat uit PVC of polyester en wordt op maat gemaakt. Het plafond wordt onder je bestaand plafond geplaatst en is demonteerbaar. Er moet geen grote constructie gemaakt worden om een spanplafond te plaatsen, enkel onzichtbare profielen worden aan de muren en plafond aangebracht waar het doek tussen zal gespannen worden.

Modern interieur op 1 dag dankzij een trendy vals plafond

Voordelen

Goedkoop en snel
Een spanplafond is tot wel 50% goedkoper dan een nieuw plafond ! Bovendien is een spanplafond op 1 dag geplaatst doordat er geen ingrijpende verbouwingen moeten gebeuren.

Onderhoudsvriendelijk
Je kan je spanplafond perfect afstoffen of met een vochtige doek schoonmaken. Een spanplafond is waterdicht dus kan ook in een vochtige ruimte geplaatst worden zoals de keuken of de badkamer.

Energiebesparend
Een vals plafond zal je bestaande plafond gaan verlagen. Daardoor zal je kunnen besparen op energie. De warmte stijgt naar boven dus hoe lager het plafond, hoe lager de energiekosten!

Kleuren en afwerkingen
Hoe het spanplafond er uiteindelijk zal uitzien kan je volledig zelf kiezen. Je kan gaan voor mat of glanzend, een gekleurd plafond of bedrukt met een foto, je kan gaan werken met reliëfverschillen of lichtpunten en je kan er zelfs geluid gaan integreren.
Laat je fantasie de vrije loop !

Akoestisch en isolerend
Spanplafonds kunnen ook voor een akoestische sfeer zorgen, ze kunnen de geluidskwaliteit in de ruimte verbeteren en geluiden van buitenaf, denk aan voetstappen, gaan tegenhouden door de isolerende werking.

Bedrukbaar
Het doek van het spanplafond kan je gemakkelijk met jouw logo laten bedrukken. Ideaal voor de receptie van jouw bedrijf. Ook jouw woning of kamer kan je een persoonlijke touch geven dankzij de kleuren of lichten in jouw spanplafond.

Vrijblijvende info en ideeën vind je hier.

Modern interieur op 1 dag dankzij een trendy vals plafond

Soorten spanplafonds

Polyester
Een plafond dat uit polyester gemaakt is wordt ook wel een koud spanplafond genoemd. Het heeft niets te maken met de uitstraling maar wel met de manier waarop het geplaatst wordt. Het doek wordt geplaatst op kamertemperatuur en is naadloos.

PVC
In tegenstelling tot een koud plafond wordt een spanplafond uit PVC een warm plafond genoemd. Het rekbare doek zal eerst tussen de profielen geplaatst worden en daarna wordt het opgespannen door middel van een hittekanon.

Modern interieur op 1 dag dankzij een trendy vals plafond

Spanplafonds zijn aan een sterke opmars bezig, dat is geen verrassing als je al deze mogelijkheden en voordelen bekijkt. Ook nieuwsgierig naar hoe je interieur in 1 dag er op en top kan uitzien? Klik dan hier en ontdek tal van boeiende realisaties.

Ook interessant