Een nieuw plafond in 1 dag en 50% goedkoper?

  BE   7 november 2016 Bron: Bouw & Wonen
Een nieuw plafond in 1 dag en 50% goedkoper?
Ben je bezig met renovatiewerken of wil je jouw woning snel een nieuwe uitstraling geven zonder grote afbraakwerken en kosten? Dan is een spanplafond hiervoor de ideale oplossing. De plaatsing duurt slechts 1 dag, je kan jouw lichtpunten eenvoudig verplaatsen en het is 50 % goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuw plafond! Wat is een spanplafond precies, hoe gebeurt de plaatsing en wat zijn nu juist de voordelen?
Klik hier voor vrijblijvend meer informatie.

Wat is een spanplafond?

Spanplafonds zijn op maat gemaakte valse plafonds uit een hoogwaardige kunststof die door middel van warmte strak worden opgespannen tegen onzichtbare profielen aan de muren. De plaatsing is een eenvoudig proces dat meestal maar 1 dag in beslag neemt. Doordat er niet met gyproc hoeft gewerkt te worden kun je jouw grote meubelen gewoon laten staan. Eerst worden de onzichtbare profielen waaraan het doek zal bevestigd worden vastgemaakt aan de muren of het bestaande plafond. De bekabeling voor de eventueel in te bouwen verlichting wordt ook reeds voorzien. Daarna wordt het met behulp van warmte opgespannen en afgewerkt.

Een nieuw plafond in 1 dag en 50% goedkoper

De mogelijkheden voor een spanplafond zijn eindeloos. Er is een ruime keuze uit verschillende kleuren en materialen of je kunt ervoor kiezen om een eigen creatie te maken. Zo kan je zelf een doek ontwerpen en laten printen. Je hebt de keuze uit een lichtdoorlatende uitvoering, een hoogglansuitvoering of een matte of satijnen uitvoering.

De voordelen van een spanplafond

Esthetisch: Spanplafonds zijn volledig naadloos en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Bovendien kun je gemakkelijk verlichting of luidsprekers laten inwerken. Gebogen plafonds vormen geen probleem en cirkels of golven in het plafond zijn ook mogelijk. Als je kiest voor een lichtdoorlatend spanplafond dan kan je sfeervolle effecten creëren door verlichting achter het doek te plaatsen.

Praktisch: Dankzij het snel en eenvoudig proces heb je geen last van vervelende verbouwingswerken. Daarnaast zijn spanplafonds ook kleurvast, waterbestendig, schimmelwerend en afwasbaar. Dat maakt dat ze ook geschikt zijn in vochtige ruimtes zoals een badkamer of zelfs boven een zwembad. Bovendien heb je nooit last van afschilferende verf of barsten in je plafond.

Duurzaam: Een spanplafond is 100% recycleerbaar en bevat geen giftige of gevaarlijke stoffen. Daarnaast vergen ze amper onderhoud, zijn ze brandveilig en hoef je ze nooit te verven. Bovendien krijg je bij de meeste leveranciers een garantie van 20 jaar!

Een nieuw plafond in 1 dag en 50% goedkoper

Als je al deze voordelen combineert met het feit dat een spanplafond 50% goedkoper is dan een nieuw plafond te laten plaatsen, dan is een spanplafond zeker het overwegen waard! Is jouw plafond ook aan opknapbeurt toe of wil je een bepaalde ruimte een volledig nieuwe uitstraling geven zonder grote breekwerken? Klik dan hier voor vrijblijvend meer informatie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo