Verfris je oud plafond met een foto of je eigen design

3 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
Verfris je oud plafond met een foto of je eigen design
Op zoek naar een nieuw plafond? Is je huis toe aan een opknapbeurt? Of wil je gewoon het plafond verlagen om te besparen op je energiefactuur? In al deze gevallen is een spanplafond dé oplossing. In een mum van tijd is een spanplafond geplaatst want je hebt een minimum aan werkzaamheden en je interieur heeft direct een andere vormgeving. Je kan er je eigen touch aan geven door je plafond te laten bedrukken met een foto of met lichteffecten te gaan werken. Ontdek er hier alles over.

klik hier voor meer informatie

Eigenschappen van een spanplafond

Een spanplafond is een opgespannen vlakke folie of doek. Die volgt perfect de vorm van het bestaande plafond en wordt daaronder gespannen. Er is geen contact tussen de beide plafonds dus zal je niets merken van de gebreken en fouten in het bestaande plafond.
Er zijn geen grote werkzaamheden nodig, dus hoef je ook niet te sleuren met meubelen of decoratie.

Soorten spanplafonds

Een spanplafond kan je aanschaffen in PVC of polyester.

PVC
Een pvc-plafond is een warm spanplafond. Dit is een massieve kunststof die een leven lang meegaat en is te verkrijgen in glans, mat en verschillende kleuren en patronen. Het is een lang en rekbaar doek dat met haakjes aan een constructie tegen de muren geplaatst wordt en daarin wordt het plafond opgehangen door middel van een warmtekanon. Door de warmte gaat het doek uitrekken en kan men het mooi strak trekken.

Polyester
Spanplafonds die gemaakt zijn uit polyester zijn meestal naadloos, wat zeer strak en modern oogt. Het is een doek dat volledig geweven is en het is gemakkelijk om zelf te plaatsen. Een spanplafond van polyester wordt ook wel een koud plafond genoemd omdat het op kamertemperatuur geplaatst wordt.

Voordelen van een spanplafond


Goedkoop

Een spanplafond plaatsen is goedkoper, zelfs goedkoper dan je plafond met gyproc aan te pakken.

Verfris je oud plafond met een foto of je eigen design

Ruime keuze

Bij het kiezen van een spanplafond heb je een enorme keuze. Je kan de kleuren kiezen maar ook de materialen en mogelijkheden voor verlichting zijn oneindig. Wil je gewone verlichting in het plafond of wil je werken met lichteffecten? Wil je je favoriete foto laten printen op het doek? Het kan allemaal ! Je kan dus volledig je eigen creatie gaan maken.

Snel en stofvrij

Een spanplafond is op 1 dag geplaatst en er is geen stof - of breekwerk nodig. Je bespaart dus ook werkuren en je hoeft niet alles te beschermen tegen het stof. Het is eenvoudig om je lichtpunten in het plafond te verplaatsen en achteraf zijn kabels en leidingen aanpasbaar.

Akoestisch en energiebesparend

Als je geluidsoverlast hebt in een ruimte kan de plaatsing van een spanplafond geluidsdempend werken want aan de bovenkant zit er isolatie. Die zorgt ervoor dat geluidsgolven niet weerkaatst worden maar opgenomen worden.
Een spanplafond werkt ook energiebesparend. Hoe hoger je plafond is, hoe meer energie het kost om de volledige ruimte te verwarmen. Door het spanplafond zal je plafond gaan verlagen, wordt de ruimte wat compacter en kost het je minder aan verwarmingskosten.

Eenvoudig in onderhoud

Spanplafonds zijn afwasbaar en zijn bestand tegen vocht en schimmels. Met een plumeau of een stoffen doek en wat water kan je het plafond perfect onderhouden. Omdat deze plafonds poriëndicht zijn, zijn spanplafonds ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Verfris je oud plafond met een foto of je eigen design

De voordelen van een spanplafond zijn heel aantrekkelijk. De plaatsing gaat snel en het totaal kostenplaatje is veel goedkoper dan een nieuw plafond. Veel Vlaamse gezinnen kozen al voor de vele voordelen van een spanplafond. Wil je er ook een plaatsen of wil je inspiratie opdoen? Klik dan alvast hier voor meer informatie.

klik hier voor meer informatie


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo