Interieur

Batibouw 2017: Geef uw woning net dat extraatje meer

Batibouw 2017: Geef uw woning net dat extraatje meer
Een woning is nooit helemaal af, zeker voor een Belg. Altijd is er wel iets dat vervangen kan worden door een modernere variant, of een kamer die kan worden heringericht. Daarom wil Batibouw ook inspiratie bieden op het vlak van de afwerking, verbetering of inrichting van het huis. 
Eenmaal de zware bouw- of verbouwwerken achter de rug zijn, kan het fijnere werk – de binneninrichting – beginnen. In Paleis 3 op Batibouw stellen specialisten uit de meest diverse interieurtakken hun nieuwste producten voor. Zo stellen trappenproducenten er hun creaties in het innovatieve materiaal Corian voor. Dankzij zijn sterkte maakt Corian het mogelijk om de trap erg slank te maken, en hem daardoor als het ware te laten zweven. Bovendien zijn de naden amper zichtbaar.

Daarnaast maken de bezoekers er kennis met shutters en lamellen. Aangezien de nieuwste generatie lamellen in diverse standen kan worden gedraaid, is het mogelijk om privacy te garanderen zonder aan zonlicht te moeten inboeten. Bovendien is het gamma zo uitgebreid dat er voor elk interieur wel iets geschikt is. Naast raamdecoratie vinden bezoekers in Paleis 3 ook ideeën voor spanplafonds, behangpapier, dressings, verf en totaalinrichting.

Net echt

De meest gezellige hal is ongetwijfeld Paleis 6. Want naast een ruime selectie haarden en kachels kunnen bezoekers hier kennismaken met bekende en minder bekende mogelijkheden om vloeren en wanden af te werken, en zo van hun huis een echte thuis te maken. Bovendien kan je op BATIBOUW – anders dan op internet - alle materialen in het echt zien, voelen én zelfs ruiken.

Hoewel hout het zeer goed blijft doen als warm en natuurlijk materiaal, hebben verschillende fabrikanten meer onderhoudsvriendelijke varianten bedacht. Zo bieden vinyl of keramische tegels met houtlook het voordeel ten opzichte van ‘the real thing’ dat ze slijtvast zijn en bestand tegen water. Vinyl is – net als kurk met een houtlook –  geluiddempend. Bovendien zijn met deze nieuwe materialen bepaalde effecten, zoals een verbrande look, mogelijk die met de echte varianten niet kunnen. Ook een ruwe betonvloer of een gietvloer speelt volledig in op de tendens naar een meer industriële look.

Gezelligheid troef

Back to basics, dat geldt ook voor de open haard. Steeds meer mensen kiezen opnieuw voor een exemplaar met echt hout. Al is het wel aangewezen om je oude haard te vervangen door een moderner exemplaar om de uitstoot van fijn stof te minimaliseren.

Tegelijk zijn er ook in dit domein bijzondere alternatieven op de markt. Zo staan pelletkachels garant voor dezelfde aangename warmte en een vlammenspel zoals bij echt hout, maar zijn ze stiller en eenvoudiger te regelen. Kiezen voor een gashaard, die dezelfde look van een houthaard combineert met comfort, kan ook. Want met één druk op de knop gaat de haard aan.

Wie haard zegt, denkt in één adem aan een comfortabele, gezellige zetel. Om die te vinden is Paleis 2 met het meubilair the place to be. Wie na Batibouw nog op zijn honger blijft zitten, is welkom op Cocoon, dé woon- en interieurbeurs die tussen 17 en 26 november 2017 haar tenten in Brussels Expo opslaat. 

Ook interessant