Domotica

Slimme toestellen in Paleis 9 van Batibouw 2017

Slimme toestellen in Paleis 9 van Batibouw 2017
Anno 2017 is iedereen altijd en overal verbonden met de rest van de wereld via sociale media zoals Facebook en Twitter. Die trend zet zich ook door in onze woningen, waar alles in het teken staat van connectiviteit, van slimme huishoudtoestellen tot energiezuinige daglichtsturingen en CO2-sensoren voor de ventilatie. Maar wat betekent dat concreet voor een nieuwbouw- of renovatieproject? Dat vertellen fabrikanten in Paleis 9.

Het concept ‘domotica’ onderging de afgelopen jaren een enorme gedaanteverwisseling. Beperkte de technologie zich vroeger tot enkele systemen, zoals de rolluiken, verlichting, verwarming of beveiliging, dan staan in een moderne woning talloze toestellen met elkaar in verbinding. Is met de doorbraak van het zogenaamde ‘internet der dingen’ de rol van traditionele domotica of Home Automation uitgespeeld? Absoluut niet! Fabrikanten houden hun vinger aan de pols om het gebruiksgemak van de consument te verhogen met overzichtelijke systemen en een eenduidige bediening. Bovendien gaat er niet alleen aandacht naar het comfort van de gebruiker, maar ook naar de beveiliging van zijn gegevens.

Geïntegreerde systemen

Slimme koelkasten, wasmachines en droogkasten, lichtsensoren, thermostaten, intelligente kranen, douches, zelfs wc’s …: er is meer dan ooit behoefte aan geïntegreerde, gebruiksvriendelijke oplossingen om onze slimme woningen leefbaar te houden. Paleis 9 van Batibouw draait daarom grotendeels om eenvoud: eenvoud in keuzes (minders keuzestress), eenvoud in bediening (meer gebruiksgemak) en eenvoud in connectie (om apparaten makkelijk aan te sluiten en aan elkaar te koppelen). Een verwachte evolutie, want als je voor elk toestel een aparte app moet gebruiken, gaat het comfort er niet bepaald op vooruit.

Weelde aan licht

De verlichting was jaren geleden een van de eerste technieken in huis die geautomatiseerd werd. Esthetische verlichting, aangepast aan de sfeer van het moment is dan ook een absolute voorwaarde voor een geslaagde interieurbeleving. Batibouw nodigt iedereen uit om in Paleis 9 door ‘Light Avenue’ te flaneren: een leerrijke ontdekkingstocht door de wondere wereld van het licht. De twintig bekendste verlichtingsproducenten pakken er uit met hun innovaties. En bezoekers kunnen naar hartenlust experimenteren met eindeloze verlichtingsmogelijkheden.

Beleven op Batibouw

Paleis 9 staat met haar intelligente connectiviteitsoplossingen en inspirerende lichttechnieken voor het nieuwe belevingsgerichte BATIBOUW. Het bouwsalon zet maximaal in op het comfort van bezoekers via de bezoekersapp, sociale media en de nieuwe websites van Batibouw en Batibouw+. Maar het gaat nog veel verder: in 2017 kunnen bezoekers meer dan ooit producten ook echt ervaren en beleven. De standen die deze filosofie het best belichamen, zijn te herkennen aan het label ‘5 zintuigen’.

Ook interessant