Huis in Zwitserland kopen, het is anders dan je denkt

11 april 2018 Bron: Second Home Expo
Huis in Zwitserland kopen, het is anders dan je denkt
Zwitserland staat met name bekend om kwaliteit, wintersport, duurzaamheid en mooie natuur. Ook staat het financieel gezien bekend als solide maar niet als goedkoop. Vanuit een beleggingsoptiek is het vaak het geval dat de rendementen niet, mede door de hoge loonkosten, hoog zijn maar wel behaald worden.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 10 en 11 oktober 2020 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden
Nog steeds draait het vaak om geld in positieve zin, dat multinationals, privť personen en internationale organisaties kiezen voor Zwitserland, dit wordt versterkt door de directe democratie, neutraliteit en zelfstandigheid. Tevens is de vastgoedmarkt stabiel en zijn er nauwelijks excessen zoals in andere landen, alles is gebaseerd op reŽel waardes. Kortom Zwitserland ligt welleswaar in Europa maar is toch in vele opzichten net even anders.

Alles heeft zijn waarden

Sinds 15 januari 2015 is de Zwitserse nationale bank (SNB) gestopt met het ďondersteunenĒ van de Zwitserse Frank (Chf). Tijdens het uitbreken van de financiŽle crisis steeg de Chf steeds meer in waarde, respectievelijk werd de Euro steeds minder waard door de enorme staatsschulden en het monetaire beleid van de EZB.

De SNB heeft omwille van bijv. de export en het toerisme de Frank 3 jaar lang op een koers van 1 Euro Ė 1.20 Chf, middels steunaankopen, weten te houden. Nadat duidelijk werd dat de EZB massief verder zou gaan met de drukpersen werd de druk op de Chf te groot en is het ondersteunen begin 2015 beŽindigd. De Chf werd vrijwel direct 1 Euro waard.

Nu in 2018 staat de koers op natuurlijke manier weer bij 1.18. Het is aannemelijk dat deze ontwikkeling zich langzaam maar gestaag zal voortzetten. Wat niet zal veranderen is dat de Chf een veilige haven is en zal blijven, een geruststelling, zeker in de helaas nog altijd geopolitieke onrustige tijden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo