Steeds meer tweede verblijven in Griekenland

27 augustus 2018 Bron: Second Home Expo
Steeds meer tweede verblijven in Griekenland
Het aantal toeristen dat op vakantie gaat naar Griekenland zit de laatste tijd stevig in de lift. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die er een tweede verblijf kopen. Ze kunnen een mooi rendement halen uit het verhuur van hun vastgoed.

Investeren in Grieks vastgoed

De laatste jaren gaan alsmaar meer mensen op vakantie naar Griekenland. Ook het aantal tweede verblijven stijgt er aanzienlijk. De Bank van Griekenland spreekt van een stijging van maar liefst 61,7% in de instroom van buitenlands kapitaal voor de aankoop van onroerend goed in het eerste kwartaal van 2017. Als deze trend zich verderzet tijdens de rest van het jaar, zal er in totaal zoín 430 miljoen euro in Grieks vastgoed geÔnvesteerd zijn vanuit andere landen. Ter vergelijking: in 2016 was dit nog 270 miljoen euro, ook al een stijging van 45% ten opzichte van 2015. De kopers van Grieks vastgoed komen in hoofdzaak uit Nederland, BelgiŽ, ItaliŽ, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en ScandinaviŽ.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 10 en 11 oktober 2020 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Verhuur van vakantiehuizen in de lift

Ook de verhuur van vakantiehuizen in Griekenland is aan een opmars bezig. Veel eigenaars van een tweede huis verhuren hun woning om extra inkomsten te genereren. Het verkrijgen van een verhuurvergunning is namelijk veel eenvoudiger geworden. Voor verhuur tot 3 maanden in het jaar is er zelfs geen vergunning meer nodig. Veel huiseigenaren laten het verhuur van hun vakantiewoning over aan een professionele instantie. Op die manier zijn 20 verhuurde weken (of meer!) per seizoen geen uitzondering, waardoor er mooie rendementen te halen vallen.

Mocht je overwegen om een tweede woning aan te schaffen in het Zuiden, dan is Griekenland zeker een interessante optie!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo