Duurzaam Bouwen

Hout en groen wonen: Hernieuwbare energieën

Fossiele brandstoffen zoals stookolie en aardgas - die we vandaag gebruiken, worden steeds schaarser en duurder. Verwarming en energie op basis van fossiele brandstoffen zijn een belangrijke bron van CO2 en dus de klimaatopwarming. De huizen die we vandaag bouwen zullen waarschijnlijk het einde van het fossiele tijdperk meemaken. Wie kiest voor hernieuwbare energie kiest niet alleen voor het milieu maar ook voor de toekomst en beschermt zich tegen de steeds duurder wordende brandstofprijzen.

Uit milieu- en financiële overwegingen kiezen bouwers dan ook voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en zonneboilers of kiezen ze voor een leverancier van groene stroom. Andere toepassingen zijn houtpellets of warmtepompen. Op Hout en Groen Wonen kun je je informeren over de verschillende toepassingen van hernieuwbare energie en de praktische uitvoering en voordelen ervan.

Hout en Groen Wonen 2011

Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november 2011
Plaats: Antwerpen, Beurshallen De Waagnatie, op het Eilandje, aan de Schelde, in de buurt van het nieuwe MAS museum, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
Openingsuren: telkens van 10 tot 18 uur

Ook interessant