Algemeen

Hout en groen wonen: Gezonde woonomgeving

Vroeger leefden en werkten we grotendeels buiten, nu brengen we 60 tot 95% van ons leven binnenshuis door. Door steeds beter te isoleren, hebben we het verschil tussen de lucht in en buiten onze woning nog verscherpt: de lucht binnenshuis bevat soms tot 5 keer meer vervuilende stoffen dan de buitenlucht. Dat kan leiden tot allerlei aandoeningen; allergieën en irritaties. Correct ventileren is nodig om waterdamp, verbran¬dingsgassen en allerlei schadelijke stoffen naar buiten af te voeren en om verse lucht aan te voeren.

Chemische stoffen in huis vormen steeds meer een probleem voor de menselijke gezondheid. Gezond bouwen vermijdt daarom zo veel mogelijk chemische stoffen, als er natuurlijke alternatieven zijn. Dit geldt voor verf en kuisproducten, maar ook voor bouwmaterialen. In ruimtes waarin bijvoorbeeld veel hout wordt gebruikt, krijgen schimmels, huisstofmijten, virussen en bacteriën weinig kans en is het risico op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen het kleinst.

Hout en Groen Wonen 2011

Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november 2011
Plaats: Antwerpen, Beurshallen De Waagnatie, op het Eilandje, aan de Schelde, in de buurt van het nieuwe MAS museum, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
Openingsuren: telkens van 10 tot 18 uur

Ook interessant


Build for Life