Duurzaam Bouwen

Hout en groen wonen 2011 op 19 en 20 november

Hout en Groen Wonen, de grootste beurs in Vlaanderen over Hout, Ecologisch Bouwen, Hernieuwbare Energie en Gezond Interieur, is al aan haar 8ste editie toe. Het thema van dit jaar is ‘Doe Het Zelf’: wie ecologisch wil bouwen en zelf de handen uit de mouwen wil steken, komt er dus ruimschoots aan zijn trekken. Je kunt er meer dan 70 exposanten ontmoeten om hun nieuwste producten en technieken te ontdekken, advies te vragen of informatie in te winnen. Of je kunt er één van de vele thematische infosessies bijwonen.

Informatie centraal

Het derde weekend van november herbergt de Waagnatie zowat de hele hout-en-groen-wonen-sector. Wie ecologisch wil bouwen of verbouwen, raakt vaak in de war van de tegenstrijdige of onvolledige informatie die hij op het internet vindt of besteedt veel tijd en kilometers aan het bezoeken van showrooms en handelaars. Op Hout en Groen Wonen vind je nu alles onder één dak. Hout en Groen Wonen is dé plaats bij uitstek waar je rechtstreeks bij experten kwalitatieve informatie kan inwinnen. Meer dan 70 gespecialiseerde ondernemingen staan je met raad en daad bij, naast heel wat expertorganisaties en overheidsdiensten.

De bezoeker kan er ook gratis infosessies volgen, die gemiddeld 20 minuten duren waarna er tijd is om vragen te stellen. Dit jaar staan volgende sessies op het programma:

Zaterdag 19 november
11 u.: Doe-het-zelf houtskeletbouw, democratisch groen wonen, Ewacs Build
12 u.: Ventilatie in passiefhuizen, een aparte aanpak, O. Dedrie, Borgmans Woonhuisventilatie
14 u.: Ecologische zwemvijvers en groendaken, EcoWorks
15 u.: De houtkachel van de toekomst, Wim Vanlede, Stroom Op

Zondag 20 november :
11 u.: Strobalenbouw groeit verder. Vzw Casa Calida
12 u.: Organische vormgeving bij wonen en bouwen. Schrijnwerkerij Aan Tafel
14 u.: De zonneboiler, the next best thing. Xavier Eelen, Zen Renewables
15 u.: Zonnepanelen: van 'lelijk', over financiële opportuniteit tot een noodzaak en extra legaal voordeel, Solar Power Systems

Thema ‘Doe Het Zelf’

Het thema van de beurs Hout en Groen Wonen 2011 is ‘Doe Het Zelf’, een tendens die zich in de ecobouw scherp aftekent. Bouwheren met groene bouwplannen zoeken informatie over wat ze zelf kunnen doen, er komen steeds meer kleinhandelszaken in ecologische bouwmaterialen en er worden vandaag zelfs volledige doe-het-zelf-houtbouwpakketten aangeboden. Op Hout en Groen Wonen kan je als doe-het-zelver ideeën en praktische info sprokkelen om je gedroomde bouw- en woonproject tot een goed en duurzaam einde te brengen.

Ook interessant