Duurzaam Bouwen

Hout en groen wonen: Houtskeletbouw en houtmassiefbouw

Op Hout en Groen Wonen vind je alle mogelijke vormen van houtbouw, gaande van houtskeletbouw over massieve houtbouw tot houtvakwerk. Hout is bovendien het meest ecologische bouwmateriaal. Voor de productie van een houten ligger is vijf maal minder energie nodig dan voor de productie van een betonbalk met vergelijkbare technische eigenschappen. Van alle bouwmaterialen vergt hout ook het minst energie voor transport en voor de verwerking tot afgewerkte producten. Bovendien levert houtverwerking amper afval op, en op het einde van hun levensduur kunnen houten producten hergebruikt, gerecycleerd of als groene brandstof worden benut. Hout draagt tevens rechtstreeks bij tot de vertraging van het broeikaseffect en van de opwarming van de aarde. Bomen onttrekken belangrijke hoeveelheden koolstofdioxide (CO2) aan de lucht en slaan die op in gebouwen, meubels en andere houten voorwerpen. Zo dragen ze rechtstreeks bij tot de vertraging van het broeikaseffect en van de opwarming van de aarde.

Dit jaar zijn in totaal 15 houtskelet- en houtmassiefbouwfirma’s aanwezig die samen het kruim van de Vlaamse houtbouwbedrijven vormen. Alle grote spelers onder één dak dus, waardoor de bezoeker zich op één dag optimaal kan informeren en een keuze kan maken uit het rijke aanbod.

Hout en Groen Wonen 2011

Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november 2011
Plaats: Antwerpen, Beurshallen De Waagnatie, op het Eilandje, aan de Schelde, in de buurt van het nieuwe MAS museum, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
Openingsuren: telkens van 10 tot 18 uur

Ook interessant