Hoge temperaturen: oplossingen voor een aangenamer binnenklimaat

25 juli 2018 Bron: Two Cents
Hoge temperaturen: oplossingen voor een aangenamer binnenklimaat
Het kwik schiet deze week de hoogte in. Deze week worden zelfs temperaturen boven de 30 graden verwacht. Deze warmte heeft een invloed op onze omgeving en op ons welzijn. Tijdens een hittegolf is het vaak niet eenvoudig om het huis koel te houden... Nochtans bestaan er eenvoudige en efficiŽnte oplossingen. Heel wat fabrikanten hebben producten ontwikkeld die het binnenklimaat in onze huizen en appartementen een stuk aangenamer maken. Hierbij vindt u een klein overzicht:

SchŁco lanceert gloednieuwe aluminium zonwering

Een goede zonwering is onmisbaar voor elk gebouw, maar toch is er traditioneel ťťn groot nadeel aan verbonden. Want de zon buitenhouden betekent meestal ook het natuurlijke licht blokkeren. SchŁco, specialist in aluminium ramen en deuren, zocht naar een oplossing. Het resultaat mag gezien wordenÖ De gloednieuwe SchŁco CSB zonwering houdt de warmte van de zon buiten maar laat tezelfdertijd toe om maximaal van het uitzicht te genieten.
Meer weten

SchŁco lanceert gloednieuwe aluminium zonwering

Stijlvol koelen met het nieuwe Daikin Stylish wandmodel

Tijdens de warme zomermaanden is een goede airconditioning in huis een absolute plus. Zeer geschikt zijn de warmtepomp aircoís. Deze koelen de woning snel en efficiŽnt en dit op een milieu- en energiezuinige manier. Er zijn verschillende types warmtepomp aircoís op de markt. Zeer populair binnen dit gamma zijn de split aircoís. Deze lucht/lucht warmtepompen hebben een binnenunit om de warmte uit de ruimte te onttrekken en een buitenunit die als motor dient en de warmte afvoert. Met hetzelfde systeem kan men in de winter de woning ook snel opwarmen. Men geniet dus met slechts ťťn systeem het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Daikin breidde recentelijk hun designgamma lucht/lucht warmtepompen uit met de komst van het gloednieuwe ĎStylishí wandmodel, volledig op maat van de moderne interieurs.
Meer weten

StoTherm Resol: nieuwe slanke oplossing voor optimale isolatie

Een goed isolatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in de woning. Voortaan kan men ook in woningen met beperkte ruimte voor isolatie aan de buitenkant genieten van een goed geÔsoleerd huis. ​Dankzij het nieuwe ETICS StoTherm Resol-systeem, zijn er geen dikke isolatieplaten meer nodig om de woning optimaal te isoleren.
Meer weten

Icopal groendak voor een frisse en ecologische woning

Om de woning koel te houden tijdens warme zomerdagen, denkt men onmiddellijk aan klassieke oplossingen met isolatiesystemen of ventilatie. Maar ook een groendak is een zeer efficiŽnte manier om de temperatuur onder controle te houden. Het is overigens een ecologische, duurzame en economisch voordelige oplossing. En, het ziet er nog erg mooi uit ook!
Meer weten

Brainventil, het ideale Brainbox-ventilatiesysteem voor gezonde binnenlucht

Wanneer het kwik in de zomermaanden stijgt, voelt er niets beter dan thuis te kunnen komen in een frisse woning met gezonde lucht. Om te genieten van een aangenaam binnenklimaat is een goed ventilatiesysteem essentieel. Brainbox, specialist in doe-het-zelfsystemen, stelt de ideale oplossing voor: Brainventil, het ventilatiesysteem speciaal ontworpen voor de Belgische woningen. Het grote voordeel: het is heel eenvoudig te plaatsen dankzij een logisch en intelligent installatiesysteem.
Meer weten

Brainventil, het ideale Brainbox-ventilatiesysteem voor gezonde binnenlucht

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo