Duurzaam Bouwen

Hoe zonnestroom slim inschakelen in het net?

Op donderdag 10 december organiseert PV-Vlaanderen om 13u30 een studienamiddag over “Smart PV” in het auditorium van de KBC aan de Havenlaan in Brussel. De studienamiddag geeft een overzicht van de puzzelstukken voor de slimme toepassing van zonnestroom. Hoe kunnen fotovoltaïsche zonnepanelen in combinatie met diverse opslagtechnieken bijdragen aan een betrouwbaar netbeheer? Welke combinaties met slimme elektrische toestellen, batterijen, duurzame warmte? Hoe moeten slimme PV-tarieven eruit zien?

Op de studiedag zal Vlaams volksvertegenwoordiger Andries Gryffroy (N-VA) zijn conceptnota over nieuwe regelgeving voor o.a. batterijsystemen voorstellen.

We sluiten de studiedag af met een debat over “De puzzel van een slim PV beleid”. Samen met Andries Gryffroy (N-VA), Els Reynaert (Groen), Thierry Vancraenenbroeck (directeur VREG), Luc Verheggen (Infrax) en Gaëtan Masson (IEA PVPS) proberen we de puzzelstukken voor een slimme aanpak van zonnestroom in elkaar te passen...

Meer informatie

De studienamiddag gaat door op donderdag 10 december van 13u30 tot 17u45, in het auditorium van het KBC-hoofdkantoor ,Havenlaan 2, 1080 Brussel. De studiedag staat open voor alle geïnteresseerden, zowel leden als niet-leden van PV-Vlaanderen.
Het volledige programma staat hier

Online inschrijven kan via deze link

Ook interessant