Architectuur

NAV dompelt 600 architecten onder in de wereld van hemelwaterinfiltratie

NAV dompelt 600 architecten onder in de wereld van hemelwaterinfiltratie
Het infiltreren en bufferen van hemelwater is voor veel architecten nieuwe materie. Althans, tot voor kort. De NAV-opleidingsavond ‘Infiltreren op het particulier en openbaar domein’ bood een antwoord op tal van infiltratievragen. Bijna 600 architecten kwamen hun licht opsteken in Gent, Edegem of Heusden-Zolder. Ze kregen niet alleen een overzicht van de verschillende types infiltratiesystemen bij woningbouwprojecten. De sessie ging ook dieper in op infiltratie bij grootschalige projecten op het openbaar domein.

Wie deelnam, ging niet met lege handen naar huis. Ir.-arch. Julie Alboort, waterconsulent van NAV, stelde ook enkele nieuwe NAV-tools voor, zoals de Infiltratiewaaier en – in avant première – de Bundel infiltratievoorbeelden.

“De zoektocht naar het ideale infiltratiesysteem voor een project is niet altijd gemakkelijk”, aldus Julie Alboort. “Ook de toepassing en de kwalitatieve ruimtelijke integratie van hemelwater in het project is een uitdaging voor architecten en ontwerpers.” De infosessie mocht dan ook op flink wat belangstelling rekenen bij architecten.

Ook interessant