Hoe zien jouw ochtenden eruit?

16 september 2020 Bron: Bouw & Wonen
Hoe zien jouw ochtenden eruit?
Zoveel mensen, zoveel verschillende ochtendrituelen. Sommige mensen zetten hun wekker extra vroeg, zodat ze nog voor hun werk een rondje kunnen gaan hardlopen. Anderen gebruiken de snooze-knop van hun wekker behoorlijk intensief, en komen pas hun bed uit als het écht moet. En waar de ene persoon direct na het ontwaken goed aanspreekbaar is, en doorgaans in een aardig humeur, heeft de ander daar zeker een uur en heel wat koffie voor nodig.

Kies je eigen routine

Er is niet zoiets als de juiste manier om in de ochtend op te staan. Sterker nog, dat wat voor de ene persoon prima kan werken, kan er bij de ander juist voor zorgen dat de ochtenden helemaal niet zo prettig verlopen. Het is dus vooral zaak om je eigen favoriete routine te vinden, de dagen te beginnen op een manier waar jij je goed bij voelt, en je niet te veel aan te trekken van hoe een ander dat doet.

Je hebt mensen die pas echt lekker wakker worden als ze de dag beginnen met een beetje beweging. Dat kan wat ochtendgymnastiek in de woonkamer zijn, maar ook het aantrekken van de hardloopschoenen gebeurt regelmatig. Op zich slim, want van sporten krijgen veel mensen de energie die zij nodig hebben om de dag aan te vallen. Ben jij echter iemand die alleen sport omdat het zo gezond is, en ga je je er helemaal niet energieker door voelen, eerder het tegendeel? Voel je dan vooral niet schuldig als jouw enige beweging die van je bed naar de douche en de keuken is. Want hoe je je dag begint, dat bepaal je helemaal zelf.

De keuken als centrale plek

Hoe jouw ochtenden er ook uit zien, de kans is groot dat je op een bepaald moment in de keuken terechtkomt. Dat kan zijn voor een uitgebreid ontbijt, al dan niet met partner en/of gezin, of voor een snelle shake of boterham terwijl je ondertussen allerlei andere dingen loopt te doen. Ook deze routines zijn weer heel persoonlijk. Er zijn veel mensen die zodra ze wakker zijn in één rechte lijn op het koffiezetapparaat aflopen, wanhopig op zoek naar wat cafeïne om ze de dag door te helpen. Maar er zijn ook mensen die juist een greep doen naar het broodrooster of de blender, om zo het ontbijtje van hun voorkeur te bereiden.

Hoe je je dag ook start, doe het vooral op de manier die jou het beste ligt. En houd daarbij als het even kan wat rekening met je huisgenoten. Want net zoals jij zo je voorkeuren hebt, geldt dat natuurlijk ook voor hen. Als iedereen de dag naar eigen voorkeur kan starten, houd je het een stuk gezelliger in huis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo