Hoe moeten houten vloeren onderhouden worden?

Bron: Creon vloeren
Hoe moeten houten vloeren onderhouden worden?
U heeft houten vloeren in uw woning, of u denkt er over om deze aan te schaffen. Een belangrijk aspect bij deze vloerbedekking is het onderhoud. Veel mensen zien hier tegen op en denken dat houten vloeren erg veel onderhoud nodig hebben. Door goede informatie weet u waar u aan toe bent en blijkt vaak dat de mate van onderhoud best meevalt. Hieronder leest u alvast wat interessante tips.

Het is allereerst belangrijk om houten vloeren regelmatig te stofzuigen. Op die manier zorgt u er voor dat zand en steentjes geen kans krijgen om krassen te maken en kale plekken te veroorzaken. Daarnaast kunt u de vloeren in ieder geval ťťn keer per week dweilen. Op die manier houdt u de vloer hygiŽnisch schoon. Wilt u een nog betere hygiŽne, dan kunt u af en toe kiezen voor een diepte reiniging. De houten vloer wordt dan gedesinfecteerd met stoom waardoor ingelopen vuil en oude vlekken worden verwijderd. Om uitdrogen te voorkomen moet de vloer naderhand wel behandeld worden met een onderhoudsolie.

Al met al valt het onderhoud van een houten vloer dus nog wel mee, maar vooral stofzuigen en dweilen zijn van essentieel belang om houten vloeren zo lang mogelijk mooi te houden.

Hoe moeten houten vloeren onderhouden worden?Wanneer u nieuwe houten vloeren gaat aanschaffen is dit belangrijke informatie om rekening mee te houden. Bij Creon vloeren kunnen ze u hierover alles vertellen. Jarenlange ervaring en een ruim assortiment houten vloeren zorgen voor een gedegen kennis over het leggen en onderhouden van houten vloeren. U kunt als klant gemakkelijk zelf online de verschillende mogelijkheden bekijken en zo een keuze maken die het beste bij uw woning en uw wensen past. En doordat u de houten vloeren, ondervloeren, plinten en accessoires online bestelt, heeft u niet alleen alles in ťťn keer in huis, ook de prijs kan op die manier erg aantrekkelijk gehouden worden. De website van Creon vloeren is dus zeker een bezoekje waard als u van plan bent een nieuwe houten vloer aan te schaffen of op zoek bent naar tips voor het onderhouden van uw vloer.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo