Vloerbekleding

Tegels met een houtlook

Tegels als van hout. Ja, het is tegenwoordig niet meer te onderscheiden als van echt hout. De tegels lijken niet alleen op echt hout. De structuur van de tegels voelt en oogt ook exact als hout. Houtlook tegels worden ook wel Keramisch parket genoemd. Het heeft de voordelen van zowel tegels als hout. De tegels verkleuren niet, en zijn (bijna) niet te beschadigen. Dit zijn de eerste onderhoudsvrije houten vloeren.

Voordelen houtlook tegels:
  • Het belangrijkste is natuurlijk dat het makkelijk te onderhouden is en makkelijk te reinigen
  • Het kan gebruikt worden met vloerverwarming
  • De tegels kunnen als parket, laminaat of planken gelegd worden
  • Het oogt warm en sfeervol, net als 'echt' hout

Vloerverwarming en hout

Zoals je misschien wel weet gaat houtparket of laminaat minder goed samen met vloerverwarming. Hout droogt uit, verkleurt, kan scheuren of kromtrekken. Daarentegen werken houtstructuur tegels ideaal in combinatie met vloerverwarming. Je kan tevens ook je badkamer laten voorzien van houtstructuur tegels.

Structuur

De tegels lijken niet alleen op echt hout. De structuur van de tegels voelt en oogt ook exact als hout. Dus echt de indruk van een houten vloer waarbij je nooit meer hoef te schuren, lakken en te oliën. De tegels geven een prachtig warme kleur, en het is er in allerlei lengtes en breedtes. Je kan kiezen voor lange planken tot 180 cm. Of grote stukken van 30 bij 120 cm breed.
Houtstructuur tegels zijn zowel toepasbaar als vloertegel, als wandtegel.

Kosten

Ben je benieuwd wat het allemaal gaat kosten? Neem dan eens een kijkje op de website van Tegelpaleis. Het assortiment is reuze. De collectie bestaat uit meer dan 30 soorten houtstructuur. Er zal zeker een structuur bij zijn die bij jouw woning past.

Ook interessant