Vloerbekleding

Batibouw 2015: Waterbestendig laminaat met houtlook

Batibouw 2015: Waterbestendig laminaat met houtlook
Hout brengt warmte in een interieur. Zeker in ruimtes waar we normaal gezien geen andere keuze hebben dan koude tegels, is de feel van hout een comfortabele luxe. Door waterbestendig laminaat te introduceren met een heel natuurlijke houtlook, brengt Quick-Step deze luxe binnen handbereik. Op die manier is een warme vloer plots mogelijk in je keuken, gang of badkamer. Je kunt dus overal dezelfde vloer gebruiken, waardoor je meteen ook eenheid in huis creëert. De nieuwe, trendgevoelige collectie - die de naam Impressive meekreeg - wordt voorgesteld op Batibouw 2015. Uniek bij Quick-Step is de mogelijkheid om op Batibouw 2015 in een virtuele wereld het effect van een vloer te ontdekken met Virtual Floor Styler.

Indrukwekkende designs

De in-house ontwerpers van Quick-Step hebben voor de Impressive-collectie zestien designs ontworpen die bijzonder realistisch ogen en aanvoelen. Ze haalden inspiratie van over de hele wereld, van Scandinavië tot Azië, waar zwartgeblakerd hout gebruikt wordt in de architectuur. De ontwerpen zijn uitgevoerd op lange, brede planken van 138 bij 19 cm, waardoor de karakteristieken van elke vloer goed tot hun recht komen. De houttekening loopt bovendien vernuftig door in de voeg van het laminaat, zodat een extra realistisch resultaat ontstaat. Ook zijn de structuur en onregelmatigheid die je in echt hout vindt diep in de planken geperst. Door die extra aandacht voor detail is het laminaat niet van echt hout te onderscheiden.

Batibouw 2015: Waterbestendig laminaat met houtlook

Waterdicht verhaal

Het voelt misschien een beetje gek in het begin. Dat je uit de douche stapt en je voeten op een warme laminaatvloer kunt zetten in plaats van op kille tegels. Maar aan die luxe wen je heel snel. En die luxe houdt lang aan, want door de unieke HydroSeal-technologie blijft het Impressive-laminaat ook in vochtige ruimtes mooi. De HydroSeal-laag op de voegen garandeert dat water op de planken blijft liggen en niet door de voegen dringt. Schoonmaken met water is dus geen enkel probleem. Ideaal in veelgebruikte ruimtes zoals badkamers, keukens en hallen. Voor heel intensief gebruik kies je de Impressive Ultra-collectie. Met zijn dikte van 12 mm is die net iets sterker dan de normale Impressive-collectie, die 8 mm meet.

Innovatie voorop

Dat een vloer een belangrijke basis in je interieur is, weten de meeste mensen wel. Toch valt het moeilijk om in te schatten wat voor effect een vloer nu precies heeft en wat er gebeurt in een interieur wanneer je een selectie maakt. Je kiest maar één keer een vloer, en pas als die er ligt, zie je het eindresultaat. Hoe andere opties waren uitgepakt, blijft giswerk. Quick-Step loopt voorop in de ontwikkeling van intelligente vloersystemen en verzon ook voor dit vraagstuk een oplossing. Virtual reality maakt het onmogelijke mogelijk en zorgt ervoor dat je tijdens Batibouw de verschillende effecten van vloeren in een ruimte kunt onderzoeken met de Quick-Step Virtual Floor Styler. Met een Oculus Rift, een bril waarmee je in een virtuele wereld rondkijkt, ervaar je het namelijk zelf. Kies een woning die past bij jouw stijl en probeer eindeloos uit welke vloer wat doet voor het interieur. Alleen al voor het rondwandelen in een virtuele wereld een bezoekje waard!

Batibouw 2015: Waterbestendig laminaat met houtlook

Ook interessant