Haal een houtlook in huis

24 april 2014 Bron: RCA
Haal een houtlook in huis
De keuze van de vloer in de woning is niet de simpelste. Kies je voor massief hout, met zijn tijdloze klasse? Een industriële betonlook? Of geven de designs en gebruikstroeven van kunststof de doorslag? Moduleo biedt een uniek alternatief: ongeëvenaarde houtdessins op hoogwaardig vinyl. Het Belgische bedrijf is dan ook niets voor niets doorgestoten tot het Europees markleiderschap in zijn branche.

Zonder afbreuk te doen aan de karaktervolle uitstraling van echt hout: het moet goed behandeld en onderhouden worden, is niet voor alle ruimtes geschikt, de plaatsing is geen klus voor doe-het-zelvers en het blijft relatief duur. Moduleo heeft zich door de jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling van een hoogwaardig, gebruiks- én budgetvriendelijk alternatief. Grote troef: je kan kiezen, selecteren, mixen & matchen om je eigen stijl helemaal te weerspiegelen.

Designmeerwaarde

Bij de houtdessins van Moduleo kan je niet anders dan lyrisch worden. Zo zal je bij de Transform collectie - voor residentieel en projectgebruik - wegdromen bij de exotische blikvanger ‘Ethnic Wengé’, met de exclusieve look van tropisch hardhout, of betoverd worden door de tijdloze elegantie van eerste keus hout ‘Verdon Oak’… Of verkies je de levendigheid en authenticiteit van ‘Latin Pine’?

De collectie Select is geschikt voor residentieel en licht projectmatig gebruik. Van de klassieker ‘Classic Oak’, met zijn natuurgetrouwe ‘knopen’ en stijlvolle uitstraling, tot het onstuimige karakter van ‘Country Oak’ met dramatisch effect… Telkens variërend van helder en licht voor een ruimtelijk effect, tot aardedonker, voor ultieme ingetogenheid. Dit zijn designvloeren die iets teweegbrengen.

Haal een houtlook in huis

Hoe creëert Moduleo zijn unieke look & feel?

De designmeerwaarde en ongeëvenaarde houtlook van Moduleo is ongetwijfeld te danken aan de eigen geavanceerde ontwerp- en productieprocessen. Het Moduleo systeem wordt net zoals andere moderne materialen geleverd op planken of tegels, wat extra bijdraagt aan het realisme, en met minimale herhaling van patronen dankzij de extra grote dessins.

De toplaag van de tegels en planken krijgt via een structuurwals een uniek reliëf, waardoor je de nerven in de houtstructuur of de groeven in de stenen als het ware kan voelen. De dessins, aangebracht door een fijner puntraster, zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden. Door de V-groef worden de Moduleo-planken en tegels geaccentueerd en zie je de mooi afgelijnde contouren.

Moduleo is samengesteld uit 7 lagen die elk een functie hebben om te zorgen voor een hedendaagse, aangename woonomgeving: sfeervol, erg hygiënisch, vochtbestendig en geluiddempend. Ook de makkelijke plaatsing en de keuze van een verlijmbare of verhuisbare versie zijn sterke pluspunten van het modulaire clicksysteem.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo