Vinyl vloer is eenvoudig te leggen

22 november 2013 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Vinyl vloer is eenvoudig te leggen
Moduleo
Een vinyl vloer kent een lange levensduur, is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Het installeren van een vinyl vloer is ook nog eens zeer eenvoudig. U kunt het natuurlijk laten doen, maar het is ook prima zelf te leggen. En dat zonder breekwerk vooraf, want een vinyl vloer kan gewoon over de bestaande vloer worden gelegd, mits de ondergrond geen onregelmatigheden heeft.

Klik en vast

Het clicksysteem bij vinyl designvloeren werken vergelijkbaar als het meer bekende kliklaminaat. Het is een ‘zwevende’ vloer, wat betekent dat de panelen nooit op de ondergrond moeten worden vastgelijmd of op een andere manier bevestigd. Iedere plank of tegel wordt op een eenvoudige manier rechtstreeks op zijn plaats geklikt en u hoeft geen lijm te gebruiken.

Vinyl vloer over bestaande vloer

De bestaande vloer hoeft niet te worden verwijderd om de nieuwe vinyl vloer te kunnen leggen. Uiteraard dient de vloer wel zuiver, vlak, droog en stofvrij te zijn. Het plaatsen van een ondervloer is raadzaam, omdat deze in staat is om eventuele kleine oneffenheden onregelmatigheden, niet groter dan 5 mm breed en 2 mm diep, te corrigeren. Deze ondervloer kan over bestaande vloerbedekkingen worden gelegd, zoals keramische tegels, linoleum, rubber, pvc, laminaat, parket en vlakke vloerplanken.
Met een ondervloer kan een vinyl laminaat ook over vloerverwarming met warm water worden gelegd.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo