Novilon, de vinyl vloerbekleding voor elke ruimte in de woning

19 december 2007 Bron: RCA PR Services
Novilon is een compleet nieuwe generatie van kwalitatieve vinyl vloerbekleding. Een breed toepassingsgebied en ijzersterke eigenschappen maken van Novilon een eigentijdse vloerbekleding die aan hoge functie- en vormvereisten voldoet. Niet te vergeten zijn ook de vele hedendaagse collecties en ruime waaier van dessins waar uit men tegenwoordig kan kiezen. Op Batibouw kan de (ver)bouwer alvast kennismaken met de nieuwe Novilon Fusion III en Plus collecties en de vele toepassingsvoordelen ervan.

Een lange weg afgelegd
Novilon lijkt in niets meer op de vinylvloeren die we nog kennen van in grootmoeders keuken of gang. Hoogstaande technologie, gericht op onderhouds- en gebruiksgemak en trendy designs zetten vandaag de toon.

Zo zijn de collecties Nova, Viva, Prima, Plus en Fusion opgebouwd uit 4 lagen, die elk een aparte rol vervullen om de gebruiker een aangename woonomgeving te bieden. De nieuwe ‘Diamond Seal’ toplaag garandeert tot 15 jaar slijt- en kleurvastheid: slijtage door intensief belopen of door schuiven van meubels krijgt simpelweg geen kans. De laag zorgt bovendien voor een natuurlijke zijdeglans waardoor de dessins en structuren mooi tot hun recht komen. De ‘Aquagrip’-antislipfunctie maakt dat Novilon ook geschikt is voor de badkamer of andere natte ruimtes.

Onder de toplaag zorgt de printlaag voor het reliëf met een natuurlijke weergave. Deze printlaag rust dan weer op het glasvlies, dat ervoor zorgt dat de vloer niet gaat krullen en extra sterkte en stabiliteit verleent. De schuimrug ten slotte verhoogt het comfort nog door de elasticiteit en geluiddempende werking. Novilon maakt het interieur namelijk niet enkel stiller door een goede isolatie, het vermindert ook aanzienlijk de contactgeluiden. Geluidstesten hebben zelfs aangetoond dat Novilon tot 25% meer geluidscomfort biedt dan de meeste laminaatsoorten.

Onderhoudsgemak en comfort
Een Novilonvloer reinigen, daar komen geen chemische producten aan te pas. Op hygiënisch vlak is Novilon zelfs de meerdere van vele andere vloerbedekkingen: door de waterdichtheid en de afwezigheid van groeven en gleuven krijgen bacteriën, schimmels en andere minder welkome micro-organismen namelijk geen kans zich te nestelen in de vloer. Regelmatig onderhoud met een vochtige dweil volstaat ruimschoots, aangezien ook vlekken zich nauwelijks aan de toplaag kunnen hechten.

Een warme bondgenoot voor de voeten ook, want Novilon neemt snel de kamertemperatuur aan waardoor het aangenaam warm aanvoelt. Bovendien is Novilon antistatisch en kan, voor nog meer comfort, perfect worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, zowel op warmwater- als elektrische basis. (mits de bovenkant van de afdekvloer niet warmer wordt dan 28 °C).

Novilon Fusion III en Plus: nieuwe dessins
• De nieuwe Fusion III collectie speelt in op de trend van vergrijsde, natuurlijke materialen en een licht-donkercontrast, wat zorgt voor een modern en stoer karakter. De collectie bevat niet minder dan 22 items, van de tijdloze en grovere hout en natuursteendessins ‘wood’ en ‘stone’ tot de fijnere dessins ‘daisy’, ‘opulent’ of ‘Xun’. De brede keuze aan dessins en het uitgebreide kleurenpalet maken allerlei contrasten en sfeervariaties in het interieur mogelijk.

Richtverkoopprijs Novilon, collectie Fusion III: 19,70 EUR/m2

• In de nieuwe Novilon Plus collectie zijn er 24 items opgenomen en werden een aantal warme, natuurlijke kleuren aan het gamma toegevoegd. De collectie is opgedeeld in de uni-dessins multichip en starchip. De Diamond Seal-toplaag van de dessins is ingestrooid met 3D-chipsfragmenten, wat bij de juiste lichtinval zorgt voor fraaie effecten. Door deze instrooitechniek is Novilon Plus zeer slijtvast en geschikt voor huishoudelijk gebruik met een tikkeltje meer.

Richtverkoopprijs Novilon, Novilon Plus: 25,15 EUR/m2


Novilon, de vloer die alles heeft
Novilon profileert zich als een echte huismus. Wat wil je, met een vinyl vloerbekleding die niet alleen mooi en comfortabel, maar ook nog duurzaam én gemakkelijk is.

• mooi
Deze kunststof vloerbekleding vormt een perfecte basis voor elke woonstijl en biedt een enorme keuze in kleuren, structuren en dessins. Een nieuwe oppervlaktestructuur maakt de dessins bovendien nog echter en levendiger. De matte glans resulteert dan weer in een moderne uitstraling. Voor elke collectie geldt dat je ze kamerbreed, dus naadloos, kan leggen.

• comfortabel
Ook op het gebied van comfort scoort Novilon, met allereerst de warmte-isolatie. De vloer voelt nooit koud aan, zelfs niet in putje winter, en is uiterst geschikt voor vloerverwarming. Een andere unieke eigenschap is de veerkracht. Hoe vaak de vloer ook wordt ingedrukt, hij veert telkens weer terug. Tot slot isoleert Novilon het geluid uitstekend en is de vloerbekleding voor 100% antistatisch.

• duurzaam
Een technologisch uitgekiende toplaag (Diamond Seal) en samenstelling maken van Novilon een uiterst sterke, krasbestendige en duurzame vloer: slijtage door intensief belopen of door schuiven van meubels krijgt simpelweg geen kans. De ruime garantie die Forbo Flooring op Novilon biedt (10 – 15 jaar), spreekt dan ook voor zich.

• gemakkelijk
Novilon laat zich steeds perfect reinigen. Voor het dagelijks onderhoud geldt: regelmatig stofwissen en indien nodig vlekken verwijderen met een vochtige dweil. Een ander gemak is dat de vloer eenvoudig los te leggen is tot een oppervlakte van 40 m2. En omdat Novilon niet krult of krimpt, is altijd een strak resultaat gegarandeerd.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo