Dossier Batibouw

Uitgebreid aanbod van Santana klik-vinylvloeren op Batibouw

6 januari 2014 Bron: King George
Uitgebreid aanbod van Santana klik-vinylvloeren op Batibouw
Santana lanceert tijdens Batibouw 2014 een collectie van hoogwaardige klik-vinylvloeren. Daarnaast wordt het gamma ook uitgebreid met een aangepaste collectie klikvloeren voor in vochtige ruimtes: Hydroclic Plus. Het merk richt zich hiermee tot de bouwer of verbouwer die wil kiezen uit een gevarieerd aanbod, toegespitst op de specifieke vereisten voor in elke kamer. Ook nieuw bij Santana: door de designs die de vloerspecialist aanbiedt, kun je ťťn dessin doortrekken van slaapkamer tot badkamer, en van woonkamer naar keuken. Het merk positioneert zich dus als toegankelijke specialist in comfortabele vloeren, en niet langer als louter specialist in kurkvloeren.

Resista: akoestische duizendpoot

Met Silent Wood Resista creŽert Santana de perfecte klikvloer voor alle niet-vochtige ruimtes.

De uitgekiende samenstelling van ieder Resista-vloerpaneel zorgt voor het ultieme gebruiksgemak. Op een geluiddempende onderlaag van kurk komt een massieve basis van hdf met geÔntegreerd kliksysteem. Het vloerpaneel wordt afgewerkt met een krasbestendige toplaag van vinyl en een prachtig houtdessin naar keuze, zowel in rustieke als moderne stijl. Door de laag kurk isoleert de vloer uitstekend, wordt geluid gedempt en voelt de vloer ook altijd lekker warm aan.

Dankzij het geÔntegreerde kliksysteem in de hdf-plaat kun je de vinylpanelen snel en vlot vastklikken, zelfs op een bestaande vloer. Veertien eigentijdse houtdessins, van klassiek tot modern, maken van Resista een veelzijdige vloer die in ieder interieur past.

Santana lanceert tijdens Batibouw klik-vinylvloeren

Resista+: een warm extraatje

Wie extra wil genieten van het comfort van kurk, kiest voor de vinylcollectie Resista+. Het verschil met het Resista-gamma is de extra kurklaag die verwerkt zit onder de toplaag van vinyl. De vloerplaten dempen niet alleen nog beter de stapgeluiden, ze bieden ook nog meer thermische isolatie. Dat merk je meteen als je blootsvoets rondloopt: de extra kurklaag absorbeert warmte uit de omgeving, wat voor een aangenaam loopcomfort zorgt. Nooit meer koude voeten dus.

Met zijn achttien parketdessins in verschillende stijlen is Resista+ de ideale vloer van woon- tot slaapkamer.

Hydroclic Plus: doorklikken tot in de badkamer

Naast de comfortabele Resista- en Resista+-klikvloeren voor niet-vochtige ruimtes biedt Santana ook een gamma waterbestendige klik-vinylvloeren: de Hydroclic Plus-lijn. Dat assortiment vloeren leent zich uitstekend voor gebruik in de badkamer of andere vochtige ruimtes.

Waar de klassieke massieve vinylvloeren elastisch zijn door weekmakers, bestaan de Hydroclic Plus-vloeren uit ecologische, stijve klikplaten van hard vinyl, zonder de schadelijke weekmakers. De harde vloerpanelen bieden als voordeel dat je de vloer niet meer hoeft te egaliseren voor plaatsing op een oneffen ondergrond Ė wat minder kost en properder werkt Ė en dat het materiaal ecologischer is vergeleken met klassieke vinylplaten. Doordat de vloerplaten maar vijf millimeter dik zijn, lenen ze zich bovendien uitstekend voor renovaties.

Santana lanceert tijdens Batibouw klik-vinylvloeren

De dessins van de collectie Hydroclic Plus zijn identiek aan die van het Resista-gamma. Dat laat je toe om hetzelfde kwalitatieve houtmotief te laten doorlopen in verschillende ruimtes, vochtig of niet-vochtig. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde look doortrekken van slaap- naar badkamer of van woonkamer naar keuken, met Resista in woonruimtes en Hydroclic Plus in vochtige ruimtes.

Kijken en vergelijken op Batibouw

Slimme bouwers of verbouwers maken eerst een uitgebreide analyse voor ze investeren in een nieuwe vloer. Wanneer we de vergelijking maken tussen een klassieke elastische, massieve klik-vinylvloer en de Hydroclic Plus met harde basisplaat Ė zonder weekmaker-additieven Ė van Santana, zien we dat die laatsten voordeliger blijken, met de bijkomende voordelen van de tijdswinst en het propere plaatsingsproces.

Ten eerste liggen de prijzen van standaardvinyl en van de speciale variant van Santana niet ver uiteen. Een Hydroclic Plusvloer heb je voor 47,90 euro per vierkante meter (21 % btw inbegrepen). De plaatsingskosten bij elke vloer bedragen altijd 20 euro per vierkante meter (btw niet inbegrepen). Het voordeel bij Santana? De oneffen ondergrond of bestaande tegelvloer hoef je niet te egaliseren, wat bij traditionele elastische vinylvloeren wel het geval is. Dat spaart de investering in de egalisatie (22 euro per m2, btw niet inbegrepen) uit.

Als je bij renovaties je vloer bovendien laat plaatsen door een van de 40 professionele plaatsers van Santana Ė een geregistreerd aannemersbedrijf Ė dan zakt de prijs nog meer. De btw op het totaalbedrag van de hele bestelling zakt dan van 21 % naar 6 %.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo