Badkamers

Ontstressen dankzij een badkamer met kurk

Ontstressen dankzij een badkamer met kurk
In een maatschappij waarin imago alles is en vrije tijd schaars, ben je op het einde van de dag toe aan een ontspannen moment voor jezelf. Meer en meer mensen kiezen er dan ook voor om thuis te ontstressen, en investeren in een wellnessruimte in hun huis. Hoewel wellness vaak geassocieerd wordt met grote centra en luxueuze kuuroorden, is het ook perfect mogelijk om in alle rust een wellnesservaring te beleven in je eigen badkamer.

Santana lanceert nu twee nieuwe collecties voor een optimale wellnessbeleving bij jou thuis: de inloopdouches Nude Comfort en de collectie Rimboe, die natuurlijke, gevoegde kurktegels bevat voor in de douche. Bijzonder is dat de tegels de uitstraling hebben van natuursteenmozaïek, maar dankzij de warmte van kurk zorgen voor de optimale wellness-sensatie. De strakke inloopdouches van hypercomfortabel composietmateriaal kun je dan weer op maat laten maken en laten zich combineren met de warme Rimboe-wanden.

De collectie Rimboe

De tegels uit de Rimboe-collectie zijn soepel, sterk en slijtvast ideaal. Het gamma bestaat uit 24 kleuren in 6 verschillende uitvoeringen, en bevat zowel langwerpige als vierkante modellen. Met hun eigentijdse natuursteenlook vormen de tegels een ideaal designaccent in elke ruimte. Hun trendy uitzicht combineren ze met een van de grootste pluspunten van kurk: warmte. Het materiaal neemt de omgevingstemperatuur op en houdt die lange tijd vast. Dat maakt van kurk een ideaal product voor in de badkamer. En met de natuursteenlook tover je de ruimte zo om tot je persoonlijke wellnesscenter!

Je mag de tegels ook op de douchewand aanbrengen. Kurk is van nature waterafstotend. De tegels nemen trouwens onmiddellijk de temperatuur aan van het water dat erover stroomt, zodat de douchewand lekker warm aanvoelt bij contact met de huid.

DouchZen

Naast de collectie Rimboe lanceert Santana ook inloopdouches Nude Comfort. Die kun je niet alleen volledig op maat laten maken, ze kregen ook verschillende looks mee: beton, hout, krokodillenleer ... Ze zijn telkens gemaakt van het supercomfortabele materiaal Akron. De doucheplaten werden bovendien vervaardigd uit een zacht en elastisch composiet dat aangenaam aanvoelt als je erop stapt. Bij elke look kun je verschillende wastafels verkrijgen, met of zonder kasten.

In de badkamer worden de kurktegels verlijmd en afgewerkt met verscheidene lagen watergedragen vernis. De bovenste lagen krijgen altijd een speciale extraresistente coat mee die het kurk bestand maakt tegen de badkamerproducten die we dagelijks gebruiken.

Kurk in huis

De vuilafstotende toplaag op de producten van Santana zorgt ervoor dat vuil, schimmel en huismijt geen kans krijgen in de badkamer. In een vochtige en warme badkameromgeving is dat uiteraard cruciaal. De wanden en vloeren van Santana staan ook bekend om hun onderhoudsvriendelijkheid. Een licht vochtige dweil of doek en een kleine hoeveelheid aangepast reinigingsproduct volstaan.



Verbouwen

Kurk leent zich daarnaast voor zowel nieuwbouwwoningen als renovaties. Op voorwaarde dat je eerst de juiste egalisatielaag aanbrengt, mag je kurk verlijmen op bestaande natuurstenen of keramische tegels. Ook op de muren en zelfs in de douche kun je kurk gebruiken zonder dat je de onderliggende tegels moet uitbreken. Dat bespaart heel wat werk en stof. De randen worden nadien afgewerkt met zo goed als onzichtbare profieltjes. De inloopdouches zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 600 euro, btw inbegrepen.

Ook interessant