Dossier Batibouw

StoneCork van Santana in première op Batibouw

  BE   25 januari 2013 Bron: King George
StoneCork van Santana in première op Batibouw
Kurkfabrikant Santana stelt een revolutionair ‘zwevend’ vloersysteem voor. De nieuwe vloerbekleding is superresistent en laat zich makkelijk (her)plaatsen dankzij het uniclic-systeem. De vloer heeft een steen- of betonlook zonder voegen, gecombineerd met alle thermische en akoestische eigenschappen van kurk. Dat nieuwe product is voor het eerst te bewonderen op Batibouw, de bouwbeurs die plaatsvindt van 21 februari tot en met 3 maart in Brussels Expo, op standnummer 6211.

Kurk met print
Aan de bovenkant van het pas ontwikkelde StoneCork is een laag kurk voorzien van 3 mm. Die laag kreeg een digitale print mee met natuursteenmotieven of betonlook. De vloer heeft dus het uitzicht van steen, maar werd gemaakt van kurk. Onderaan is er opnieuw een laagje kurk voorzien van 1,2 mm. Tussen de kurklagen zit een hdf-plaat met uniclicsysteem. Het product van 11 mm dik is beschikbaar in zeven verschillende natuursteendesigns en één betonlook, telkens zonder voegen. Perfect geschikt dus voor in elk designinterieur.

Zwevende vloer
De StoneCork is verkrijgbaar in panelen van 62 cm x 45 cm en laat zich plaatsen met behulp van het eenvoudige uniclicsysteem. Je haalt dit unieke product van Santana uit de doos, legt het op de grond en je bent al zo goed als klaar. Een egalisatielaag vooraf aanbrengen is niet nodig bij een standaardondergrond zoals een chape, een stabiel parket of tegels. Daardoor spaar je aanzienlijk wat werktijd en kosten uit. Dat alles maakt StoneCork ideaal voor renovaties.Steenzacht
De vloer heeft een steenlook, maar als je erop loopt, krijg je een totaal andere sensatie. Je verwacht harde, koude steen; in de plaats ervaar je een warme, flexibele en comfortabele ondergrond van kurk. De kurkvloer kun je plaatsen in zowat elke denkbare ruimte van het huis - alleen voor badkamers is StoneCork niet geschikt.

De warmte en het comfort van StoneCork zijn onder meer te danken aan de thermische eigenschappen van kurk. Door de kurken ondervloer biedt het product ook extra geluiddemping - in tegenstelling tot de meeste andere zwevende vloeren.

Resistent
Ondanks het zachte gevoel en het onnavolgbare plaatsingsgemak, kan deze vloersoort tegen een stootje. Het materiaal is ideaal voor druk belopen ruimtes, zoals de living en de keuken (resistentieklasse AC5; garantie van 15 jaar) en laat zich heel makkelijk onderhouden. Wie op de vloer loopt, kan bovendien niet uitglijden dankzij de top-laag met antislip.


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo